Ядем черен хляб, който е по-скъп, за да се храним

...
Ядем черен хляб, който е по-скъп, за да се храним
Коментари Харесай

Магазините са пълни с черен хляб, който е боядисан

Ядем " черен " самун, който е по-скъп, с цел да се храним здравословно. Но под прикритието на здравословна храна ни продават артикули, които са надалеч от това, за което се показват, написа e-zdravey.com

Пием плодови сокове, които нямат нито грам плодове в тях, ядем неща, при които няма връзка сред написаното на етикета и това, което го има в продукта, а в този момент това се случва даже и с хляба.

Сръбски публицисти купили самун от един от най-продаваните типове черен самун в Сърбия. И решили да осведомят жителите да внимават какво купуват.

Именно те създали опит с филийки от известния черен самун, като го поставили в купа със студена вода и единствено за две минути хлябът прошарен - което е доказателство, че това не е черен самун, а за елементарен бял самун оцветен с изкуствени оцветители.

На етикета на производителя не написа, че продуктът съдържа изкуствени оцветители, само че това е явно, защото хлябът даже и след накисване във водата би трябвало да остане черен.

Освен, че се мамят купувачите, това е и съществено тревожно, тъй като може да е нездравословно за здравето на хората.

Представете си някой да е алергичен към изкуствени оцветители в храните, си купува " здравословен " черен самун, да получи алергия и да не знае от какво?

Да не приказваме, че изкуствените оцветители могат да покачат равнището на кръвната захар, а това е рисково за диабетици, на които им се предлага консумация на черен самун. Те купуват черен самун и все пак захарта още веднъж се повишава.

Според специалисти същински черен самун или брашно, от което да се прави, е доста рядко да се откри.

Факт е, че производството на този вид брашно у нас е доста малко, само че по какъв начин тогава магазините са цялостни с черен самун?

На всички етикети би трябвало наложително и без изключения би трябвало да написа какво тъкмо съдържа хлябът, какви добавки, да се указва, в случай че има изкуствени оцветители, тъй като има хора, които са алергични.

Инспекциите би трябвало да се по-активни.

Потопете парче черен самун в студена вода, в случай че е оцветен, незабавно ще стане бял.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР