Я си представете на всичкото харчене в Левски, накрая на

...
Я си представете на всичкото харчене в Левски, накрая на
Коментари Харесай

По прекия път към Европа

Я си представете на всичкото харчене в Левски, най-после на сезона тимът да остане без европейска квота. Това е изцяло възможно, когато приказваме за сините през последните години. Прочувките бяха не една и две, като всякога имаше нови забавни нюанси. И сякаш публиката привикна. През тази пролет последния трен бе заловен в последния вагон, в последната врата, и то към този момент в придвижване - Левски завоюва присъединяване в Европа след бараж с Верея и осъществяване на дузпи.

Сега обаче обстановката е друга. Финансовото положение на клуба, намерило изражение в огромна като размер и като качество селекция, задължава тима да спести до най-малко трагичните моменти и неприятности на управление и аудитория. Един подобен евентуален миг е заложен през днешния ден в Стара Загора, където Левски гостува на Ботев Гълъбово в 1/16-финал от шампионата за Купата на България. Дето се вика - 90 минути са, няма опция за корекция. Тръгва мачът не по сюжета на сините, нещата се закучват, противникът вкарва един късен гол, който няма връщане, и като едното нищо над главата на високо котиращия се Делио Роси надвисват първите облаци. Евентуално отпадане естествено ще повлече след себе си и още неприятни моменти от психическо естество, групата от непрестанно мрънкащи за нещо си ентусиасти ще надигне глава и сезонът потегля тотално наобратно.

Така че директният път към Европа е напълно явен и изрично Левски не би трябвало да си мисли, че отива на разходка до стадион " Трейс Арена ". Делио Роси не е човек, на който би трябвало да се изясняват спецификите на турнирните конфликти с директна елиминация в една среща, само че част от футболистите му може и да подценят обстановката. Така че италианският експерт би трябвало деликатно да подбере единайсеторката си и да изясни на всички значимостта на идните 90 минути.

 Люпко Петрович за ТОПСПОРТ: Тръгнах си от Левски, с цел да не бъда унизен
Люпко Петрович за ТОПСПОРТ: Тръгнах си от Левски, с цел да не бъда унизен

" Човек като Наско Сираков, който е с големи знания във футбола, наложително би трябвало да е на пост в клуба ", съобщи сръбският експерт

Според последни информации от " Герена " старши треньорът на Левски е възнамерявал да направи няколко промени в състава си спрямо този от последната среща на сините против Септември за състезание. Под рамката още веднъж ще започва Божидар Митрев поради това, че сега капитанът на отбора няма действителна конкуренция. Александър Любенов не съумя да се възползва от отдалия му се късмет и носи значително виновността за загубата в Коматево от Ботев с 1:2 преди към две седмици. Изключено е Роси да прави психически трик да пусне отново Любенов да почисти главата си и да изтрие гафа от Пловдив. Делио Роси може да е чудноват, само че надали е подготвен да прави сходни опити.

Очакваше се Милош Цветкович да започва отдясно на защитата, а на левия фланг още веднъж да работи Иван Горанов. Сърбинът обаче не е в групата за дуела. Бековете могат да минат за уязвими зони в отбора на сините. Сърбинът започва кариерата си в Левски доста зле, само че последователно се приспособи и държи някакво обичайно равнище, което включва школувано центриране и много придвижване в двете направления. Но като тактическо пригаждане към отбора има какво да се желае доста. Иван Горанов сигурно е много компромисен вид за поста си и към този момент не очарова с изявите си. Десен бек може би ще бъде върнат универсалният Роман Прохазка.

 Емил Спасов пред ТОПСПОРТ: На някои хора не им се нрави възходът на Левски
Емил Спасов пред ТОПСПОРТ: На някои хора не им се нрави възходът на Левски

" Това е следващият опит да бъдат предизвикани всички в Левски "

В сърцето на отбраната дебют със синята фланелка ще направи исландецът Холмар Йорн Ейлфсон, а негов сътрудник ще бъде Димитър Пиргов, който бе в положително положение при Люпко Петрович, след това в неприятно положение при Николай Митов и в този момент отново подвига равнището при новия треньор. Яблонски ще получи отмора на аварийна пейка.

Делио Роси ще направи леки корекции и в халфовата си линия. Очаква се италианецът де заложи през днешния ден на обичайна скица 4-4-2, а не на 4-2-3-1, с която организира мачовете на Левски от Първа лига. Новото попълнение Антони Балмонт направи към този момент своя формален дебют за Левски при успеха над Септември, влизайки в заключителните минути на мястото на Габриел Обертан. Но за днешната среща с Ботев Гълъбово се чака младият французин да започва още от първата минута, а негов сътрудник в центъра на халфовата линия да е Васил Панайотов. По този метод Делио Роси би трябвало да запази испанския полузащитник Жорди Гомес, който към този момент натрупа на сметката си от началото на сезона три жълти картона. По крилата на " Трейс Арена " наставникът ще гласоподава доверие на Ивайло Найденов и Антонио Вутов. И двамата юноши от школата на Левски може би отново ще са в ролята на обърнати крила - всеки ще е на фланга, противоположен на комфортния му крайник. Делио Роси търпи рецензии за тази си концепция, само че той неотдавна аргументира метода си със специфичност на тактически елементи.

Извън групата с изключение на Милош Цветкович ще е огромната звезда Габриел Обертан, който понатрупа отмалялост от последните срещи и ще бъде съхранен за идния мач на сините против Берое в понеделник. Той има и лека контузия от мача със Септември.

 Стефан Софиянски пред ТОПСПОРТ: Левски не нарушава закона и има цялостното право да употребява стадион
Стефан Софиянски пред ТОПСПОРТ: Левски не нарушава закона и има цялостното право да употребява стадион " Георги Аспарухов "!

" Питайте господин Пехливанов от кой тим е и за какво 27 години проблем нямаше "

Срещата с Ботев Гълъбово дава късмет на Роси да опитва със състава си. Според информации от " Герена " италианският експерт ще заложи и на двамата си щатни нападатели. Вариант е Серджиу Буш и Жуниор Мапуку да играят в една линия или ще се избере алтернатива единият от двамата да е изтеглен по-назад и да нападна от втора позиция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР