XXI световно първенство по футбол започна с изразителна победа на

...
XXI световно първенство по футбол започна с изразителна победа на
Коментари Харесай

Русия откри световното първенство със звучна победа

XXI международно състезание по футбол стартира с изразителна победа на домакина Русия. В мача на откриването на ст. " Лужники " в Москва " сборная " разгроми Саудитска Арабия с 5:0 и оглави класирането в група А. Сред 81 000 фенове по трибуните бяха съветският държавен глава Владимир Путин, престолонаследникът на азиатската страна Мохамед ибн Салман ал Сауд и президентът на ФИФА Джани Инфантино, които седяха един до различен в формалната ложа.

Първият гол на Мондиал `18 бе маркиран още в 12-ата минута. Негов създател стана Юрий Газински, който се разписа с глава след центриране на Александър Головин. В 43-тата мин. влезлият по неотложност Денис Черишев удвои задатъка на руснаците с технично осъществяване измежду трима бранители в наказателното поле. Друга запаса – Артьом Дзюба, направи 3:0 с първото си допиране до топката в 71-вата мин. Крайният резултат бе завършен в добавеното време с доста красиви голове на Черишев в 91-вата и Головин от директен свободен удар в 94-тата мин.

Лошата вест за съветския селекционер Станислав Черчесов е травмата на Алан Дзагоев, който в средата на първото полувреме получи разтежение в лявото бедро и бе заменен от Черишев. Все още няма изясненост дали плеймейкърът ще може да продължи присъединяване си на международното състезание.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР