XIX век, Великобритания, ирландска провинция, красиво като стих от Кийтс.

...
XIX век, Великобритания, ирландска провинция, красиво като стих от Кийтс.
Коментари Харесай

Смърт и славеи - оправдава ли каузата всичко, което правиш?

XIX век, Англия, ирландска провинция, красиво като стих от Кийтс. Млада жена, останала без майка, живее с татко си, богат земевладелец. Тя е католичка (като майка си), той е протестант и даже не й е биологичен татко. Обича я, само че прекрачва границата след  невъздържание с чашите уиски...

Клюки, неистини, изменничества и доноси, дребното населено място е разграничено сред небогати и богати, сред последователи на Короната и " революционери " (ирландски националисти). Шпиони, доноси. Под привидното успокоение на пасторалната хубостта и тежкото всекидневие във фермата, всичко кипи и ври. Няма същински другарства, а любовта е заблуда.

" Смърт и славеи " е английски мини сериал, в който действието се развива в графство Фърмана, Северна Ирландия, през 1885 година. Време на битки, протести, революции, национални придвижвания.  Действието в епизодите върви мудно, напрежението ескалира от планове и действия.

Намерението ми да си " отдъхна " в този сюжет от " Преса ", " Нокс " и последния сезон на " Лутър ", както и от отклоненията на света и хората, по този начин и не се реализира. В него има един единствен истински до дъно, добър и ярък облик –  и той е на безпаричен и глухоням човек. Сблъсъкът с разновидностите на злото увлича и тези, които не са неприятни, прави от тях убийци или предатели, а никоя идея не оправдава това.

Режисьор на " Смърт и славеи " е добре познатият ни Алън Кюбит, ще забележим още веднъж, както и в The Fall, Джейми Дорнан. Той, наподобява, се специализира в функции, съчетаващи обаяние и зло. Ан Скели, младата ирландска актриса, прави запаметяваща се роля на млада жена, която се опитва да оцелее в мъжкия свят и не желае да се помири с рестриктивните мерки на ориста си.

Бих нарекла драмата женска, само че тя напълно не се побира в това определение, а слага доста въпроси от вида: идеята оправдава ли всичко, което правиш. 

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР