Xiaomi е компания, която прави всичко. Въпреки това е малко

...
Xiaomi е компания, която прави всичко. Въпреки това е малко
Коментари Харесай

Робо-кучето на Xiaomi e евтино и прави задно салто

Xiaomi е компания, която прави всичко. Въпреки това е малко учудващо, че китайският колос показа умното куче CyberDog, директен съперник на робота Spot, от Boston Dynamics.
Първоначално в продажба ще бъдат хиляди броя CyberDog, които ще бъдат предопределени за разработчици и инженери, които би трябвало да разработят приложения за кучето и да дават голям брой варианти.

И Spot и CyberDog имат агресивен, ненапълно плашещ дизайн.

Китайското киберкуче се зарежда от платформата за изкуствен интелект Jetson Xavier NX на Nvidia и е снабдена с 11 разнообразни датчика - от ултразвукови датчици и камери до GPS, което му разрешава да открива близки обекти и да се движи полуавтономно.

Въпреки че надали можем да си представим някой да употребява CyberDog като домакински любим, Xiaomi споделя, че този робот може да наблюдава притежателите си (благодарение на технологията за различаване на лица) и да реагира на гласови команди. Кучето  може да разпознава дума за активиране (подобно на интелигентните колонки), а също по този начин ще може да се ръководи посредством приложение за смарт телефон. Xiaomi споделя, че тяхното роботизирано куче може даже да направи задно салто и че оптималната му скорост е 3,2 m/s /11.4 км.ч/ (което е малко по-бавно от 3,9 m/s /14 км.ч./, скорост, която развива Spot).

Интересното е, че Xiaomi е оборудвала своя робот с три USB-C и един HDMI порт, тъй че периферните устройства да могат да се свързват с него и в допълнение да подобрят неговите благоприятни условия. 

В съпоставяне със Spot, китайското куче е напряко без пари. То ще коства 1500 $, което не е малко, само че е нищо в съпоставяне със 75 000 $, които би трябвало да платите за Spot. Уловката е, че тази цена ще важи единствено за първите хиляда бройки, по-късно не е оповестена цена. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР