Малкин е отхвърлил последната оферта на Питсбърг, пише АП, позовавайки

...
Малкин е отхвърлил последната оферта на Питсбърг, пише АП, позовавайки
Коментари Харесай

Малкин почти сигурно си тръгва от Питсбърг, Колорадо задържа нападател

Малкин е отхвърлил последната оферта на Питсбърг, пише АП, позовавайки се на анонимен източник. До момента обаче нито руснакът, нито Пенс са потвърдили информацията. 36-годишният нападател има три титли с отбора и е завършвал с повече от 20 гола цели 13 пъти. Той ще бъде едно от водещите имена на пазара за свободни агенти.
 Малкин престана да следва Питсбърг в обществените мрежи Малкин престана да следва Питсбърг в обществените мрежи
По всяка вероятност Малкин напуска Питсбърг заради занижена финансово оферта от страна на клуба. Пенс опитват да влязат под тавана на заплатите, след като преподписаха със защитника Крис Летанг за шест сезона и 36.6 милиона долара, както и с крилото Рикард Ракел за същата продължителност и 30 милиона. Руският нападател пък завършва осмата си година по договор за 76 милиона.

Ракел премина в Питсбърг с трансфер от Анахайм през изминалия сезон.

" Рикард беше ужасно попълнение за нашия тим. Той е разнороден състезател, който дава повече еластичност на предната линия. Сигурни сме, че той ще бъде доста потребен състезател за Питсбърг в бъдеще ", съобщи генералният управител на тима Рон Хекстал.

Ничушкин пък ще остане в отбора на Колорадо, който преди драфта привлече руския вратар с български корени Александър Георгиев. Нападателят, който играе от три години за Аваланч, подписа договор за осем години и 49 милиона долара. През миналия сезон той вкара 25 гола и записа 52 точки в 62 мача.
 Александър Георгиев сменя Рейнджърс с първенеца на НХЛ Александър Георгиев сменя Рейнджърс с първенеца на НХЛ
Сделката за Ничушкин и напускането на Малкин са водещите новини на прага на периода за свободни агенти, но в НХЛ бяха сключени и други важни сделки.

Колорадо не предложи нов договор на 26-годишния нападател Никола Обе-Кюбел, който има четири сезона в професионалния хокей и бе привлечен като свободен агент от Филаделфия през ноември. Той завърши сезона с 11 гола и 22 асистенции в 67 мача, но не записа точка в 14 плейофни двубоя.
 Александър Георгиев подписа 3-годишен контракт с първенеца в НХЛ Колорадо Александър Георгиев подписа 3-годишен контракт с първенеца в НХЛ Колорадо
Чикаго пък продължава освежаването на отбора. Нападателят Брет Конъли и центърът Хенрик Боргстрьом бяха поставени в уейвър листата с намерение договорите им да бъдат откупени и те да бъдат освободени. Центърът Дилан Стрьом и нападателят Доминик Кубалик ще напуснат като свободни агенти, а нападателят Алекс Дебринкет и центърът Кърби Дак бяха изпратени съответно в Отава и Монреал.

Вашингтон Кепитълс ще се раздели с вратаря Иля Самсонов, въпреки че вече трейдна Витек Ванечек с Ню Джърси. Генералният мениджър Брайън Маклелън обясни, че отборът е бил подготвен за раздяла с двамата, но все пак е предложил нов договор на руснака. Той обаче е бил по-скоро като за резервен вратар. 

Едмънтън позволи на нападателя Евандър Кейн да започне да си търси нов отбор часове преди отварянето на пазара. Неговият агент Даниел Милстийн заяви за АП, че преговорите с други клубове са започнали, но вратата за завръщане при Ойлърс все още не е затворена. 

Кълъмбъс не предложи нови договори на защитника Габриел Карлсон и центъра Кевин Стенлунд. Карлсон има само два гола и 16 точки в 75 мача за шест сезона, докато Стенлунд е с 11 попадения и 20 точки в 71 двубоя за четири години. Блу Джакетс обаче са изпратили оферти към четирима свои играчи, включително звездата Патрик Лайне.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР