Алфа Ромео се завърна във Формула 1 през 2018 година

...
Алфа Ромео се завърна във Формула 1 през 2018 година
Коментари Харесай

Алфа Ромео поднови партньорството си със Заубер

Алфа Ромео се завърна във Формула 1 през 2018 година като генерален спонсор на отбора на Заубер, а от 2019-а тимът носи името на автомобилната компания. Самият отбор все още е базиран в Хинвил.
 Потвърдено: Алфа Ромео остава във Формула 1 Потвърдено: Алфа Ромео остава във Формула 1
„ Аз подписах подновяването на съглашението за 2023 година тази заран. Всяка година през юли ние преразглеждаме обстановката. Ако в бъдеще преценим, че нямаме интерес във Формула 1 или, че няма възвращаемост на вложенията ще прекратим присъединяване си. Всичко обаче ще бъде направено по разпоредбите “, сподели Импарато пред Reuters.
 Ботас се тормози за развиването на Алфа Ромео до края на сезона Ботас се тормози за развиването на Алфа Ромео до края на сезона
„ Мисля, че ние имаме най-хубавата възвращаемост на инвестицията в света. С сътрудниците от Заубер разработихме бизнес модел, съгласно който и двете компании управляваме. Още през цялото време обаче казахме, че Фредерик (Васьор) ще управлява плана и ние не се месим, без значение от сложните времена, които преживяхме.
 Ауди купува Заубер? Ауди купува Заубер?
„ Като началник на Алфа Ромео аз ги поддържам с каквото мога, с цел да подкрепя развиването на тима. Всяка година ние записваме прогрес, всяко съревнование имаме прогрес “, добави Импарато.
 Алфа Ромео не може да откри място на Поучер Алфа Ромео не може да откри място на Поучер
В момента за отбора на Алфа Ромео се състезават Валтери Ботас и Гуаню Джоу, като в първите 12 старта за 2022 година те спечелиха общо 51 точки, което е с 30 повече от общия сбор на точките, които Кими Райконен и Антонио Джовинаци спечелиха през 2020 и 2021 година, взети заедно. Във временното класиране Алфа Ромео заема шестото място, с пасив от 38 пункта спрямо Макларън и аванс от 17 пред Хаас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР