X, социалната мрежа, която преди беше известна като Twitter, актуализира

...
X, социалната мрежа, която преди беше известна като Twitter, актуализира
Коментари Харесай

Социалната мрежа X ще събира биометрични данни от потребителите

X, обществената мрежа, която преди беше известна като Twitter, актуализира своята политика за дискретност, с цел да включи нов тип потребителски данни, които възнамерява да събира: биометрични, написа Bloomberg.

„ Въз основа на вашето единодушие можем да събираме и използваме вашата биометрична информация за задачите на сигурността, сигурността и идентификацията “, показва компанията. X не дефинира какво смята за биометрично, макар че други компании употребяват термина, с цел да опишат данни, събрани от лицето, очите и пръстовите отпечатъци на човек.
Представител на основаната в Сан Франциско X удостовери новата смяна в политиката, само че не показа повече детайлности.

Социалните мрежи от дълго време са подложени на критика от консуматори и регулатори по целия свят за информацията, която събират и метода, по който употребяват тези данни, в това число за продажбата на реклама, съобразена с ползите на даден консуматор и историята на търсенията му. Не е ясно по какъв начин X ще събира биометричните данни, нито по какъв начин могат да бъдат употребявани. Илон Мъск, който закупи Twitter предходната година, сподели, че един от целите му е да почисти уеб страницата от подправени сметки и да накара повече консуматори да употребяват услугата, която слага синя отметка, показваща, че потребителят е платил 8 $ на месец, с цел да верифицира профила си.

X споделя, че също по този начин има намерение да събира информация за работата и образованието на потребителите.

„ Можем да събираме и използваме вашата персонална информация (като вашата трудова история, просветителна история, желания за работа, умения и качества, интензивност и ангажираност при търсене на работа и т.н.), с цел да ви препоръчаме евентуални работни места, да ги споделяме с евентуални работодатели, когато кандидатствайте за работа, с цел да дадете опция на работодателите да намерят евентуални претенденти и да ви покажат по-подходяща реклама “, гласи обновената политика за дискретност.

Предишната политика, която беше в действие до 29 септември, не включваше препратки към биометрични данни или трудова история.

Групов иск, заведен по-рано тази година, твърди, че X непозволено е събрала, съхранявала и употребила биометрични данни на поданици на Илинойс без единодушието им. X „ не е уведомила съответно потребителите, които са взаимодействали (съзнателно или не) с Twitter, че събира и/или съхранява техните биометрични идентификатори от всяка фотография, съдържаща лице, която е качена в Twitter “, гласи делото, заведено през юли.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР