Wizz Air бе обявена за най-екологично устойчивата авиокомпания на годината

...
Wizz Air бе обявена за най-екологично устойчивата авиокомпания на годината
Коментари Харесай

Обявиха Wizz Air за най-екологичната авиокомпания в света

Wizz Air бе оповестена за най-екологично устойчивата самолетна компания на годината в света. Това стана по време на тазгодишните награди на CAPA в Сингапур за екологична резистентност. Wizz Air също получи самопризнание за най-устойчивата самолетна компания на годината за района на Европа, Близкия изток и Африка.

Наградите за екологична резистентност на CAPA (CAPA Environmental Sustainability Awards for Excellence) за високи достижения отличават самолетните компании и летищата, които слагат изменението на климата на напред във времето в своя бизнес и се стремят към въглеродна индиферентност. Наградите се връчват на база на самостоятелни изследвания от анализатори на CAPA и специалисти в региона на понижаване на въглеродните излъчвания от Envest Global. CAPA, част от Aviation Week Network, е един от най-уважаваните източници на пазарна информация за авиационната и туристическата промишленост в света.
-->
Wizz Air се гордее с най-ниските излъчвания на CO2 на пътник-километър в Европа и се ангажира да понижи излъчванията си на CO2 с 25% до 2030 година Като част от амбициозния проект за възобновяване на флотилията си, самолетната компания непрестанно прибавя нови самолети Airbus A321neo към нея. Към момента Wizz Air оперира с една от най-младите и най-ефективни във връзка с горивото флотилии в света, със междинна възраст от 4,6 години. Wizz Air е най-големият оператор на Airbus A321neo в Европа и има една от най-големите дейни самолетни поръчки в международен мащаб за над 370 най-съвременни модела Airbus A321neo, което ще помогне на самолетната компания да реализира задачите си за резистентност. В допълнение към обновяването на авиопарка си, оперативните екипи на компанията непрестанно работят върху начинания за горивна успеваемост и възстановяване на обвързваните с нея научни данни.

Йозеф Варади, основен изпълнителен шеф на Wizz Air, сподели: „ За нас е същинска чест да получим това влиятелно самопризнание от CAPA, отличаващо Wizz Air като най-екологично устойчивата самолетна компания освен в Европа, само че и в света. Когато става дума за декарбонизиране на авиацията, Wizz Air се концентрира върху технологиите и нововъведенията, налични тук и в този момент. Ние сме уверени, че с вложение в най-модерните самолети и мотори ще можем непрестанно да понижаваме въглеродния отпечатък на пасажерите и да реализираме задачите си за понижаване на интензивността на CO2 до 2030 година, а и по-късно. Оставаме ангажирани да създадем Wizz Air най-екологичният избор за пътешестване със аероплан. “

От CAPA – Център за авиация, също разясниха: „ Wizz Air се потвърди като водач в авиационната екологична резистентност. Резултатите от сравнителните отчети на CAPA за екологична резистентност на самолетните компании през 2021 година и 2022 година демонстрираха Wizz Air като един от най-добре представящите се превозвачи в множеството категории. За нас е наслаждение да наградим самолетната компания като най-устойчивата самолетна компания на годината, както за района на Европа, Близкия изток и Африка, по този начин и в целия свят. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР