WeWork обявява обратно разделяне на акции 1 за 40, за да избегне изхвърлянето си от Нюйоркската фондова борса

...
WeWork (WE) обяви нов план в петък, за да спаси
Коментари Харесай

WeWork (WE) обяви нов план в петък, за да спаси своите падащи акции от изхвърляне от Нюйоркската фондова борса, по-малко от две седмици след като каза на инвеститорите, че има съмнения относно способността си да остане в бизнеса.

Закъсалата компания, която управлява пространства за съвместна работа, заяви, че ще продължи с обратно разделяне на своите акции в съотношение 1 към 40, което означава, че 40 акции от акциите на WeWork ще бъдат заменени за една акция.

Обратното разделяне на акциите е опит за повишаване на слабите цени на акциите на WeWork и спасяване на акциите им от делистване. Акциите трябва да поддържат минимална цена на затваряне от $1, за да продължат да се листват на NYSE. Ако дадена акция остане под това ниво за „значителен период от време“, правилата на NYSE гласят, че борсата си запазва правото да я премахне.

Акциите на WeWork паднаха рязко от началото на тази година. Акциите паднаха с 90% от началото на годината и продължиха да падат в петък, затваряйки малко над 14 цента.

Обратното разделяне на акциите на WeWork ще влезе в сила в 16:01 ч. Източно време на 1 септември и ще започне търговия след разделянето при отваряне на пазара на 5 септември.

Усилието на WeWork да запази доброто си положение на NYSE идва, след като компанията обяви по-рано този месец, че има „съществени съмнения“ относно способността си да остане в бизнеса. Някога WeWork беше оценен на 47 милиарда долара, но така и не се възстанови напълно, след като неуспешният опит за излизане на борсата през 2019 г. разкри зашеметяващите загуби на компанията и многобройните потенциални конфликти на интереси със съоснователя и тогавашния главен изпълнителен директор Адам Нойман.

Несигурното бъдеще на WeWork идва в особено труден момент за целия сектор на търговските недвижими имоти. Оценките на офис имотите се понижиха, след като пандемията отстъпи място на нарастването на хибридната работа и много големи компании намалиха физическото си присъствие в офиси.

Компанията заяви, че се е борила с високи разходи, изгаряне на пари и висок оборот на членове. WeWork отчете нетна загуба от $397 милиона през второто тримесечие.

Ръководството на WeWork наскоро очерта план за промяна, за да подобри финансовото си състояние. Компанията каза, че способността й да остане в бизнеса през следващите 12 месеца ще зависи от успешното изпълнение на този план.

Като част от плана WeWork заяви, че ще се опита да намали разходите за наем чрез предоговаряне на по-благоприятни условия за наем на своите офис пространства. Освен това ще се опита да намали броя на анулираните членства. Членовете плащат за наемане на бюра в офис помещенията на WeWork.

Компанията беше изправена пред нарастваща несигурност през май, когато главният изпълнителен директор и председател на WeWork, Сандип Матрани, неочаквано се оттегли след повече от три години работа в компанията. Членът на борда Дейвид Толи беше назначен за временен изпълнителен директор.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР