Какво да направите, ако вашият депозит в Wells Fargo липсва

...
Wells Fargo отново изчиства проблемите с банковите сметки на своите
Коментари Харесай

Wells Fargo отново изчиства проблемите с банковите сметки на своите клиенти и има няколко стъпки, които можете да предприемете, ако сте били засегнати.

Някои клиенти на банката казаха, че не могат да видят или получат достъп до парите, депозирани в техните сметки. В публикации в социалните медии някои казват, че са им били начислени такси за овърдрафт или не могат да правят ведомости за малкия си бизнес, след като парите са изчезнали от сметките им.

Wells Fargo потвърди в петък, че проблемът, който започна в четвъртък, все още продължава.

„Ограничен брой клиенти не можаха да видят последните депозитни транзакции по своите сметки. По-голямата част от тях са решени, а малкото оставащи проблеми ще бъдат решени скоро. Искрено се извиняваме за неудобството“, каза говорител на банката пред CNN.

Това не е първият път, когато пари временно изчезват от сметки на някои клиенти в Wells Fargo. Банката се справи с подобен проблем през март. По това време липсващите пари бяха възстановени след няколко дни. Wells Fargo потвърди пред CNN, че въпреки злополуката „средствата продължават да бъдат сигурни“.

Какво да направите, ако сте засегнати

Wells Fargo каза, че проблемът тази седмица не е засегнал всички клиенти. И все пак, ако сте забелязали липсващи средства от акаунт в Wells Fargo или друга банкова сметка, трябва да се свържете директно с вашата банка, според US Office of the Currency Controller.

Грег Макбрайд, главен финансов анализатор в Bankrate, препоръчва на клиентите да отбележат проблема в отдела за обслужване на клиенти. Тези, които го правят, трябва да получат помощта, от която се нуждаят, възможно най-скоро.

„Бебето, което плаче, е това, което се храни“, каза той.

Той предлага да се свържете с отдела за обслужване на клиенти на банката по телефона, социалните медии или друг наличен метод.

За тези със свързана спестовна сметка в Wells Fargo, Макбрайд съветва да прехвърлят пари от тази сметка, за да покрият всички плащания в краткосрочен план.

„Това обикновено са краткотрайни проблеми. Неудобно, но краткотрайно“, каза Макбрайд.

След като техническият проблем бъде отстранен и парите в сметката ви бъдат възстановени, Макбрайд подчерта, че е от съществено значение да бъдете „проактивни“ при търсенето на възстановяване на суми за всякакви такси за овърдрафт, които може да са възникнали.

„Не приемайте автоматично, че това ще се случи“, каза той.

Ако проблемите с вашия акаунт продължават, клиентите имат опцията да повдигнат проблема извън Wells Fargo. McBride предлага да подадете жалба до Бюрото за финансова защита на потребителите или до вашия държавен банков регулатор.

Следете парите си

Като цяло воденето на регистър на банковите транзакции винаги е добра идея. Получаването на физическа разписка при депозиране на чек на банкомат или правене на екранна снимка на потвърждението след депозиране на чек чрез мобилно приложение може да ви помогне да следите парите си.

Според OCC обаче, ако нещо се обърка с разплащателната ви сметка, законът не изисква да имате оригиналния хартиен чек, за да разрешите проблема с вашата банка.

В крайна сметка, въпреки че има защити, достъпни за потребителите, Макбрайд каза, че проблемът с Wells Fargo подчертава важността на поддържането на редовни раздели на банковите ви сметки и парите ви, „независимо дали защитава срещу кражба на самоличност, като се уверите, че не Не превишавайте сметката си или не се уверете, че парите, които трябва да са там, са попаднали там.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР