Взривове отекнаха в няколко украински града, след като по-рано в

...
Взривове отекнаха в няколко украински града, след като по-рано в
Коментари Харесай

Експлозии в Киев и още няколко града, ракета удари хотел в украинската столица

Взривове отекнаха в няколко украински града, откакто по-рано в цялата страна завиха сирените за въздушна паника.

Окоро 10 експлозии избухнаха в украинската столица Киев. " По предварителна информация един човек е умрял в Соломянски регион. Поне 16 души са ранени ", съобщи в канала си в Телеграм кметът Виталий Кличко.

Отломки от ракета са паднали на стадион " Темп ", само че не са нанесени обилни материални вреди и няма потърпевши хора.

Президентът Володимир Зеленский разгласява фотография и видео от хотел в центъра на Киев, който е бил изумен при ракетната офанзива. Помощникът му Кирило Тимошенко добави, че службите за незабавна помощ се насочат към мястото, само че не даде повече детайлности.

Съветникът на украинския вътрешен министър Антон Геращенко обаче заяви, че при нападението срещу хотела е потърпевш японският публицист Ватару Секита. От видеокадрите се вижда по какъв начин на репортера се оказва здравна помощ и по-късно той е превозен в лечебно заведение. Японският публицист работи за изданието The Asahi Shimbun. 

Местните управляващи оповестяват за ракетни удари, опустошения и пожари в южния град Николаев, в западния Хмелницки и в град Краматорск в Източна Украйна.

В град Хмелницки по първични данни има двама ранени. 

По-рано английското разузнаване предизвести, че Русия може да употребява новогодишната нощ за нови масирани ракетни офанзиви против цивилни цели в Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР