Взривове бяха чути в ранните часове на днешния ден в

...
Взривове бяха чути в ранните часове на днешния ден в
Коментари Харесай

Взривове прогърмяха в Киев, властите обявиха въздушна тревога

Взривове бяха чути в ранните часове на днешния ден в украинската столица Киев, оповестиха двама очевидци за Ройтерс. Карти на службите за незабавно реагиране демонстрират, че в столицата и района към нея са се задействали противовъздушните сирени към 20 минути преди гърмежите.

Областният шеф на Киевска област Олексий Кулеба съобщи, че противовъздушните системи са се задействали. Обявена е въздушна паника, и жителите би трябвало да останат в укритията.

Кметът на Киев Виталий Кличко удостовери, че в украинската столица е имало гърмежи.

По-късно Укринформ заяви по информация на гражданската военна администрация на украинската столица, че две административни здания в Шевченковски регион на града са развалени от отломка на свален дрон камикадзе.

Агенцията осведоми, че противовъздушната защита на Украйна е свалила в региона на столицата 10 дрона ирански модел " Шахед ", каквито съгласно Киев и Запада употребяват съветските войски. Понастоящем към момента няма данни за жертви.

Шевченковски регион е ситуиран в централната част на Киев. Там се намират предприятия от строителния бранш и 71 високопроизводителни индустриални предприятия, отбелязва в информация по тематиката ТАСС.

Съединени американски щати оповестиха във вторник, 13 декември, че възнамеряват да изпратят на Украйна батарея от системите за противоракетна защита " Пейтриът ", оповестиха източници на Асошиейтед прес.

Агенцията се базира на трима неназовани американски публични представители, съгласно които утвърждението евентуално ще бъде обещано по-късно тази седмица.

Ако това стане, Съединени американски щати ще дадат окончателното си единодушие за угаждане на едно от най-настойчивите претенции на Киев, който има мощно предпочитание да се снабди с сходно въоръжение, с цел да може да смъква съветските ракети, отбелязва Асошиейтед прес.

За следващ път в понеделник такова искане насочи украинският президент Володимир Зеленски. Той прикани Запада да помогне на страната му във войната ѝ с Русия с по-усъвършенствани оръжия.

Предоставянето на ракети земя-въздух от вида " Пейтриът " ще бъде качествено нов стадий в отбранителната помощ, която Западът обезпечава на Украйна за отбиване на съветските въздушни набези, и може да значи ескалация, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР