Взривът в град Алканар в южната част на Каталуня рано

...
Взривът в град Алканар в южната част на Каталуня рано
Коментари Харесай

Взривът във "фабриката за бомби" в Каталуня предотвратил много по-опасен атентат

Взривът в град Алканар в южната част на Каталуня рано в четвъртък в помещение, където се произвеждали експлозиви, евентуално е избавил Барселона и други елементи на провинцията от " доста по-мощен " атентат, разгласи шефът на каталунската полиция Жозен Луис Траперо, представен от в. " Ел паис ".

По думите му Алканар бил и центърът, от който месеци наред работила клетката, виновна за нападението в центъра на Барселона и другото в курорта Камбрилс, които убиха 14 души и раниха минимум 130.

Полицията публично удостовери, че работи по връзката сред случая, при който починаха един хипотетичен участник в клетката и един испански жител, чийто дом беше в непосредствена непосредственост до гърмежа. Вероятно този случай е фрустрирал атентаторите и те потърсили различен метод да извършат действието си, сподели Траперо. След детонацията им се наложило да импровизират и " да работят по по-прост метод ", добави той.

Eдна от версиите, по които работи полицията, е, че другите два микробуса - откритият във Вик (северно от Барселона) и употребяваният в Камбрилс в началото е трябвало да се употребяват за транспорт на експлозиви до разнообразни точки в града.
Освен Муса Укабир, основният обвинен в атентата, се търсят още трима души. От арестуваните досега трима са мароканци, а един е испански жител, всички на възраст от 21 до 34 години. Никой от тях досега не бил прочут на полицията като обвързван с терористична активност.

Полицията в същото време отхвърли да удостовери, че Муса Укабир е бил водачът на микробуса, който се заби в пешеходци в Барселона, а след това избяга. Възможно е причинителят да е умрял при нападението в Камбрилс, погубен от силите на реда, сподели Траперо.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Атаката в Барселона (23)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР