Взрив с последвал пожар в "Пирогов" уби двама пациенти от

...
Взрив с последвал пожар в "Пирогов" уби двама пациенти от
Коментари Харесай

Взрив и пожар в „Пирогов“, двама пациенти загинаха /снимки/

Взрив с последвал пожар в "Пирогов " умъртви двама пациенти от Второ вътрешно поделение.
Загиналите са мъже на 55 година и на 68 година, околните им са известени, заяви на място здравният министър Кирил Ананиев. Единият умрял е бил на О2.
Инцидентът е станал към 4 сутринта тази заран. Взривът е избухнал от кислородната система в една от болничните стаи, а жертвите са били тежко заболели. 15 души са обгазени, а други 32 пациенти са евакуирани от отделението.
Пожарът към този момент е погасен от огнеборците, които са се озовали в "Пирогов " стремително и с 12 пожарни коли.
На мястото пристигнаха вътрешният министър Младен Маринов и здравният министър Кирил Ананиев.
Сигналът за случая е получен в оперативния център на Столичната пожарна към 4 тази заран. Незабавно към мястото са изпратени осем пожарни екипа, аварийно-спасителен екип и автомеханични стълби, които съумели да локализират и потушат огъня към 25 минути след експлоадирането му.
В незабавната болница има доста пожарни екипи. По неофициална информация има потърпевши пожарникари.
4 коли за спешна помощ на "Спешна помощ " са отишли на помощ на "Пирогов ", извикани от краткотрайно изпълняващия длъжността проф. Габровски, заяви по NOVA представителят й Катя Сунгарска. По думите й не се е наложило да оказват помощ.
"Ние сме извикани, в случай че се наложи, в случай че би трябвало да бъдат трансферирани някои от потърпевшите в други лечебни заведения ", посочи Сунгарска.
Открита е гореща телефонна линия - 02/91 54 540, на която могат да се обаждат околните на потърпевшите пациенти от Второ вътрешно поделение, заяви проф. Габровски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР