Взрив по време на втората вечер на Летните театрални празници

...
Взрив по време на втората вечер на Летните театрални празници
Коментари Харесай

Екшън: Взрив и евакуация на представление с Мамалев,...

Взрив по време на втората вечер на Летните театрални празници „ На публиката с обич ” в Банско докара до евакуация на цялата аудитория от салона на читалище „ Никола Вапцаров ” в Банско, оповестява struma.bg.

Малко след началото на спектакъла „ Майсторите на комедията ” с присъединяване на известните артисти Георги Мамалев,Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров щета в кондензатора на един от прожекторите и задръстване на залата с пушек наложи намесата на пожарната.

Принудителният антракт е изработен след втория гърмеж. Първият, който се чул в залата, е майсторски отигран от Мамалев и публиката даже не е усетила че има щета. Миризмата на бакелит и димът след втория гърмеж обаче наложило спектакълът да бъде пресечен и всички са изведени на открито.

Проблемът е отхвърлен доста бързо и след оглед от чиновници към РСПБЗН- Банско спектакълът е траял. При случая няма потърпевши хора. Той е признат от феновете като част от спектакъла, в който са включени скечове, текстове и облици от телевизионни и театрални формати.





Ето какво изясняват и на формалната страница на община Банско:

" Любимите артисти на България - Георги Мамалев,Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, ще помнят дълго гостуването си в Банско. Несъмнено и публиката в залата ще пази спомен от тяхната безусловно взривяваща игра. Второто зрелище от афиша на Летните театрални празници " На публиката-с обич " мина през " огън и вода ", както сподели самият Мамалев.

Малко след началото, " Майсторите на комедията " изтеглиха всички присъстващи, поради задушаващ пушек в салона. Първия гърмеж, който се чу зад сцената, беше майсторски отигран от Мамалев, само че вторият провокира неговото същинско безпокойствие и представлението бе прекратено с насилствен антракт. Публиката търпеливо изчака продължението и когато до един се върна назад в залата, награди актьорския състав с бурни овации. Танци, песни и голяма доза развлечение подари неповторимото трио на банскалии. Текстът като че ли бе писан особено за това посещение, а другарската атмосфера сред артисти и аудитория, се усещаше във всяка минута. Камен и Тончо няколко пъти изрекоха усещанията си от бързата реакция на трите институции - полиция, пожарна и спешна помощ, които останаха " на пост " до напускането на последния човек в салона.

" Това е рискът на живото предаване ", с усмивка сподели Воденичаров и напомни на висок глас сходна история от варненско турне.
Явно, с силата, която не пестят и " високото напрежение " от смях, което провокират, " Майсторите на комедията " са способни да разпалват пожари от всеотдайна любов към своята аудитория. Ще ги чакаме още веднъж! "





Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР