Взрив на газова бутилка е най-вероятната причина за огромния пожар,

...
Взрив на газова бутилка е най-вероятната причина за огромния пожар,
Коментари Харесай

Взрив изпепели къщата на китариста от „Медикус“

Взрив на газова бутилка е най-вероятната причина за големия пожар, който направи на пепел наследствената къща на китариста от група „ Медикус “, доктор Венцислав Везенков.

Нелепият случай се разиграва в неделя в късния следобед в планинската община Бобошево. Само за секунди пламъците унищожават 3 къщи, като по знамение се разминава без жертви. Разследващите към момента работят по определяне аргументите на големия пожар, като към този миг е изяснено, че в една от къщите е имало гърмеж на газова бутилка. По случайност доктор Венцислав Везенков е бил на отмора в неделния ден в фамилната си къща, когато става случая. Според мненията в Бобошево огънят е тръгнал от прилежаща на китариста къща, благосъстоятелност на гастарбайтер, който скоро се завърнал от гурбет в Италия.

„ Те къщите са залепени и по тази причина огънят се пренасяше от една на друга. Такова знамение до момента не бяхме виждали, нямате визия какъв смут и боязън изпитахме. Пред очите ни всичко се сриваше. Да не приказваме, че и мощният вятър в допълнение спомогна за разрастването на пожара “, разясниха съседи на пострадалите.

Вследствие на пожара 76-годишна жена е леко потърпевша. След обзор в Спешен център тя още веднъж се е върнала на мястото на случая. „ Не знам какво стана. От съседа потегли всичко. Къщите нали са от изкуствени материали, напряко станаха на пепел. Какво мога да кажа с изключение на, че сме извънредно смутени от случилото се “, разяснява потърпевшата жена.

Според съседите, пламъците са се извивали над къщите, достигнали са до над 10 метра височина. „ 5 часа продължи потушаването на пламъците. До късно вечерта пожарникарите стояха тук, с цел да не тръгне още веднъж пожар от тлеещите парчета. Момчетата направиха всичко допустимо, само че уви не можаха да спасят къщите на хората “, разясниха още обезпокоени съседи. В потушаването на огнения пъкъл са взели участие четири екипа на пожарната. С цел сигурност се стигна и до разединение на региона. Местни поданици също се включиха като доброволци в битката с огъня, разясниха и от противопожарната работа, написа " Телеграф ".
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР