Взрив на газ от жп цистерни в Дунавска индустриална зона

...
Взрив на газ от жп цистерни в Дунавска индустриална зона
Коментари Харесай

Учение край Русе: Разиграха взрив на цистерни близо до град Мартен

Взрив на газ от жп цистерни в Дунавска индустриална зона „ Тегра “ в непосредствена непосредственост до град Мартен бе тематиката на общинското обучение за спешни обстановки и бедствия, което се разигра през днешния ден в Русе, написа Блиц.

Мястото бе пласментно-снабдителната база на „ Лукойл “, а от съображения за сигурност публицисти не бяха позволени до мястото на „ случая “.

Ситуацията, разиграна от екипите, бе обвързвана с промишлена повреда при осъществяване на товаро-разтоварна активност на жп цистерни с пропан-бутан. Скъсва се гъвкава връзка, която свързва цистерната с резервоарите на разтоварището, и стартира приключване на полутечен газ. Отчита се централизация на газ над допустимото и се подава звуков и светлинен сигнал за заплаха. Вследствие на това има разлив от 50 метра и голям газов облак, който се взривява. Пострадали са четирима служащи, които са с тежки пострадвания, обгазяване и обгаряния.

В резултат на взривната вълна има скъсани тръбопроводи, преобърнати две жп цистерни с пропан-бутан на прилежащия коловоз, има заплаха и от второстепенен гърмеж, наред с пламъците. Разрушен е склад за зърно и има забележими вреди по два резервоара за полутечен природен газ, както и разрушена индустриална постройка. Пострадали са общо 20 служащи.  За да се оправят с бедствието, са изпратени няколко екипа на пожарната, коли за спешна помощ, екипи на БЧК, както и екип на Гражданска отбрана. Полицията е затворила пътя Русе-Силистра, а хората от прилежащия град Мартен са евакуирани към прилежащите села Николово и Сандрово. Учението продължи до обед, откакто бе изработен разбор от резултатите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР