Взетото вчера решение за новите правила в международните пътни превози

...
Взетото вчера решение за новите правила в международните пътни превози
Коментари Харесай

Шефът на превозвачите: ЕС ни сложи главата на дръвника

Взетото през вчерашния ден решение за новите правила в интернационалните пътни транспорти изрично не е положително за българския транспортен бизнес. Снощи министрите на превоза на страните от Европейски Съюз " сложиха на дръвника главата на българския авто превоз ". Това съобщи за Българска национална телевизия Йордан Арабаджиев, ръководител на Съюза на превозвачите в България.

По думите на Арабаджиев по време на самите договаряния някои от страните, за които отчитахме, че ще възприемат нашата позиция " безусловно ни предадоха на база на сделки по други значими за тях проблеми ".

Марица.бг напомня, че съветът на министрите одобри поправката " Макрон " - водачите да се връщат през несъмнено време в страните си, само че не и австрийската корекция, която се отнасяше и за връщането на камионите.

" Говоря да вземем за пример за една Румъния, която също е на нашия хал, гласоподава въздържал се във връзка с мобилен пакет 1. Така че на база на всички сделки, които са се правили нощес, това което се одобри като решение изрично не е положително за българския транспортен бизнес ", сподели Йордан Арабаджиев.

Арабаджиев посочи, че това не е дефинитивно решение и оттук нататък продължава борбата в Екологичен потенциал, стартира се дейна работа с нашите евродепутати.

" Но ситуацията е в действителност доста тежко и в случай че Екологичен потенциал вземе за база предлагането на Съвета на министрите и се стигне до приемане на тези правила, до две-три години българският транспортен бизнес ще бъде премахнат ". /Марица.бг

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР