Вземи си почивка“ - съобщение, което часовникът ми написа днес,

...
Вземи си почивка“ - съобщение, което часовникът ми написа днес,
Коментари Харесай

Huawei GT2 Pro - новият ми помощник-треньор

„ Вземи си отмора “ - известие, което часовникът ми написа през днешния ден, до момента в който подготвях следващите хранителни режими и подготвителни стратегии. Като фитнес треньор с близо 15 години километраж, може би ще ви изненадам като ви кажа, че с изключение на да съм деен в огромна част от 24-те си часа в денонощието, с цел да подкрепям личната си кондиция, което е наложително за специалността ми, работата ми в действителност включва и много часове мисловен труд по обмисляне и управление на физическата интензивност на клиентите ми. Замислих се по кое време за последно някой е бил по този начин угрижен към часовете ми работа, още по-малко часовникът ми. Huawei GT2 Pro .
Последната абревиатура идва напълно на мястото си, тъй като тази машинка е в действителност професионална.
Като състезател и треньор през годините съм сменил доста фитнес монитори, с цел да виждам и разбирам детайлите на това какво вършим аз и хората, с които работя. GT2 Pro изкарва информацията по този начин незабавно, давайки точните препоръки, че на моменти имам възприятието, че аз самият си имам треньор. Даже, както е известно да се споделя зад океана, life coach – за съня ми, равнищата на напрежението, препоръки за отмора и кислородна сатурация, спортовете, които упражнявам.
Преди ми се постановяваше да променям часовника дружно със спортния екип. Сега мога умерено да сложа GT2 Pro, без значение дали съм с дънки или панталон, тъй като металният му корпус и стъклото от сапфир, с елегантна кожена каишка ми дават този комфорт.
Даже мога да поставям разнообразни циферблати – като през приложението на телефона мога да се сдобия с още цялостен куп такива - и по този начин шансът „ да ми омръзне “ напълно се изпари.
Сред натоварения с екстри боеприпас ми се открои неговата водоустойчивост и вариантите за следене на доста водни спортове -нещо на което държа, тъй като обичам да плавам, а когато сезонът го разрешава – и да се качвам в каяка за няколко обиколки на езерото. Впрочем каишките също могат да се сменят - можеш да имаш доста повече от една, както от Huawei, по този начин и от други производители, тъй като са със общоприетоо окачване. За плуване съответно предлагам силиконовата черна, особено за плувци.
Ето по какъв начин една от първите ни взаимни спирки беше гребната база на Панчарево. Там моят нов помощник-треньор ме изненада като с изключение на общоприети параметри като пулс, време, отдалеченост (благодарение на вградения GPS, който се оказа извънредно точен), отмерваше и броят на загребванията, които правех на минута. Нещо, което всеки фен на гребните спортове би оценил доста високо.

На идната седмица планирах да направя едно по-дълго утринно тичане, тъй като ми беше време, само че и тъй като желаех да разуча някои от функционалностите на GT2 Pro за тази интензивност. Станах, разсънен от ято птици, които чуруликаха безшумно - несъмнено един от най- ненатрапващи звуци, който може да ви извади от захлас, за разлика от общоприет телефон, будилник или кучето на съседите. Между другото можеш да го настроиш GT2 Pro да те буди в подобаваща фаза на съня в заложен период защото той мери и това - а сънят е основно значим за възобновяване. Не е било сън, се оказа, а алармата на GT2 Pro, който се оказа експерт и в безстресовото пробуждане. Приготвих се и излязох на пръсти, без да събудя дребния звяр, латентен в детската стая, и тъкмо тогава с смут открих, че имам единствено 15% батерия, а имах намерение да тичам най-малко час. Реших – пожертвам!
Въпреки, че поради ранния час температурата беше по-ниска (около 5-6 градуса) батерията сподели темперамент и за час в работен режим и с включен GPS падна единствено с 1%, което ме впечатли. Малко от нас се употребяват със същата устойчивост на батерията на телефона си в студено време.
И това не е всичко. Обичам да тичам в дън гори тилилейски, където всекидневно GPS-ът ми се чуди дали да звъни на 112 или на ПСС. Новият ми помощник-треньор, обаче, разчете местоположението, а след бягането ми нарисува детайлна карта с куп статистики за същински фанатици – с изключение на време, движение, пулс и зона на натоварване, в този момент се появиха брой крачки и още.
В един от режимите пък има авансово заложени стратегии за тичане - за начинаещи, за експерти, от тренировки за горене на мазнини до провокации за оптималната кислородна консумация (VO2 max). GT2 Pro може и това - ще я мери, с цел да сте наясно до каква степен се простират опциите ви. VO2 max е един от индикаторите, които директно се свързват с цялостната устойчивост на „ батериите “ ни, изключително при циклични спортове като колоездене, плуване, тичане, гребане.
 
Между другото, не съм чакал батерията да падне до край, само че тя умерено изкара 10 дни, когато го сложих да се зарежда при налични още 24%. Никога преди този момент не ми се е случвало сходно нещо с фитнес часовник.
Зареждането е безжично, като от Huawei са основали елегантна платформа с формата на часовника, върху която той лепва. Прилича на огромна ефервесцентна таблетка и сходно на нея икономисва главоболията с целенето на буксата и щипката. Безконтактното зареждане би могло да се употребява и на друго устройство или телефон, който поддържа тази функционалност. 30 мин и помощник-треньорът към този момент е в цялостна подготвеност подготвен за работа.
Поразрових в спомагателните спортове, които GT2 Pro поддържа и с изненада открих, че там е и спортът, с който постоянно организираме спортни събития по тиймбилдинг стратегии - гребане с „ драконови лодки “ . Нямам самообладание да пристигна новият сезон, с цел да влезем с „ драконите “ на вода и да опитам функционалностите му в тази дисциплинираност.
Накратко, новият ми „ помощник-треньор “ е грациозен, образован, с изключение на цялостен анализ на тренировката, може и поставя доста спомагателни грижи за вас и доста облекчава живота на старши треньора. На всичко от горната страна работи дълго, без да му се постанова отмора на зарядната станция.
 
Автор: Стефан Терзийски


Huawei GT2 Pro e общително възложен от Huawei България за тестване от фитнес треньора Стефан Терзийски, създател на рубриката Actualno ВКЪЩИ. Съдържанието е публицистично.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР