Взех решение да оттегля внесения проект на МС за даване

...
Взех решение да оттегля внесения проект на МС за даване
Коментари Харесай

Нено Димов оттегли проекта за концесията на ски зона Банско

" Взех решение да отдръпва импортирания план на Министерски съвет за предоставяне на единодушие за подписване на в допълнение съглашение за изменение на контракта за даване на концесия по предпазена територия и изключителна държавна благосъстоятелност, представляваща част от народен парк Пирин, община Банско, ски зона Банско. Направих всичко допустимо да има оптималната бистрота на плана на кръгла маса, н която бяха разяснени всички аспекти на начинанието . Целта беше всички заинтригувани страни да се убедят, че насъбраният с годините проблем с построяването на втори въжен превоз на ски зона Банско би трябвало да бъде решен.

 Борисов изпрати Нено Димов на микрофон да изяснява за лифта на
Борисов изпрати Нено Димов на микрофон да изяснява за лифта на " Пирин "

Отлагането на гласуването е, с цел да не се поставя " каруцата пред коня "

Това съобщи министърът на екологията Нено Димов на брифинг в Министерство на околната среда и водите.

Този проблем има два аспекта стопански и екологичен . Винаги съм заявявал, че би трябвало да има баланс сред тези два аспекта- опазването на природата и икономическото развиване.

" Като министър на околната среда аз давам отговор за спазването на екологичното законодателство ", съобщи още Димов и добави, че в този случай режимите на това законодателство се дефинират в проекта за ръководство на парк Пирин.

 Нанков категорчно
Нанков категорчно " за " втори въжен превоз в Банско

Нашето екозаконодателство е по-строго от европейското

Вторият въжен превоз не може да се построи без смяна в този проект . Без тази смяна не може да има създаване на уреди, които да бъдат подложени на екооценки за влияние на околната среда, посочи Димов.

Икономическият аспект и се дефинира в концесионният контракт за ски зона Банско . Той би трябвало да бъде наведен в сходство със законодателството.

Той напомни, че това е първият контракт от тези вид от 2001 година и в него има доста недостатъци, които би трябвало да се преценяват.

 Симеонов отсече - лифтът не е казарма „ строй се, преброй се”
Симеонов отсече - лифтът не е казарма „ строй се, преброй се ”

Всички страни желаят бързо решение на казуса с втория въжен превоз в Банско

" Не искам да взимам решения напук. В търсенето на баланс отдръпвам смяната в концесионния контракт. Тя ще се гледа на съвещание в смяната на проекта за ръководство на парк Пирин. Той сега е на публично разискване до 22 декември. На идващото съвещание на Министерски съвет ще се внесат и двете точки ", безапелационен беше екоминистърът.

 Ангелкова: Не мога да кажа по кое време ще има втори въжен превоз в Банско
Ангелкова: Не мога да кажа по кое време ще има втори въжен превоз в Банско

Втори въжен превоз няма да има и идната зима

Не мисля, че може да се търси победа или загуба, когато се търси баланс сред екологично и икономическо развиване , добави Димов.

Той посочи, че не е разговарял с еколозите, които не бяха на разискването за втори въжен превоз на Банско.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР