Взаимоотношенията са свързани с човешката връзка чрез любов и разбиране.

...
Взаимоотношенията са свързани с човешката връзка чрез любов и разбиране.
Коментари Харесай

10 правила за взаимоотношенията, които поддържат връзките силни и здрави

Взаимоотношенията са свързани с човешката връзка посредством обич и схващане. Но без подобаващи правила за взаимоотношения може да се окаже много мъчно да поддържате тази връзка мощна.

По време на взаимното пътешестване на всяка двойка неизбежно пораждат проблеми, които вършат нещата малко опетнени. Най-често това се случва, тъй като имате разлика в мненията си или единият от вас се усеща нерешителен и стартира да ревнува. Понякога животът се случва с всички сметки, отговорности и незадоволително сила, с цел да се справите с всичко това.
Въпреки това, определянето на няколко здравословни правила за взаимоотношенията може да ви помогне да управлявате връзките си и да ги поддържате мощни и процъфтяващи. Малко ангажираност, старания и грижа могат да бъдат вашите секрети ключове към положителната връзка с обичания човек.

Правила за взаимоотношенията, които построяват мощна връзка

1. Уважавайте се взаимно

Първото предписание за поддържане на мощна, сантиментална връзка е да се отнасяте с почитание към обичания човек. Трябва да почитате времето, сърцето, характера на колегата си и, несъмнено, неговото или нейното доверие. Тогава и единствено тогава можете да очаквате да получите същото количество почитание назад.
Имайте поради, че има голям брой дейности, които могат да понижат възприятието на обещано или получено почитание. Те включват обиди, скрито регулиране на телефона на сътрудниците ви, слагане на ултиматуми, безмълвие с дни или закани за преустановяване на връзката. Избягвайте сходно държание, защото то 100% ще затрудни нещата, вместо да помогне и на двамата.

 

2. Говорете за това!

Едно от най-ефективните правила за връзка е да поддържате връзка с обичания човек, тъй като общуването е ключът към щастието и междуличностния мир … Но не всеки знае по какъв начин да изрази възприятията си.

Ключът към мощната връзка е да изразявате любовта, да показвате възприятията си и да вършиме похвали допустимо най-често. Освен това разискването на неприятни обстановки, сложни моменти или кавги, които са се случили сред вас, е още по-важно – избягването и криенето по този начин или другояче няма да реши проблемите ви. За да израства дружно и да построи основата за мощна връзка, двойката би трябвало да може да показва същински възприятията си.

Имахте неприятен ден? Кажете го! Нещо в държанието на вашия сътрудник ви нервира? Бъдете открити и го изразявайте посредством позитивна рецензия. Преизпълнени сте с отчаяние? Говорете, говорете, говорете!
Колкото и неуместна да е дадена обстановка, диалогът постоянно е по-добият метод. Това ви учи на умения за решение на проблеми. Помага за неутрализиране на разочарованието и ирационалната неустановеност.

 

3. Оценявайте и се възхищавайте

 

Признанието може да бъде хубав източник на междуличностно задоволство, само че това, че сме в дълготрайна връзка, постоянно ни кара да забравим да изразим признателността си към нашите сътрудници. Но възхищението демонстрира на половинката ви, че сте признателни, че го имате до себе си. Това е просто, изцяло гратис предписание за връзка, което оказва помощ да поддържате връзката мощна.
Малки жестове, няколко благи думи и откровен интерес към неговия или нейния ден ще покачат доверието във връзката ви и ще накарат колегата ви да се почувства обичан. Това също е добър метод да насърчите колегата си да почувства личната си стойност.

 

4. Никога не сравнявайте вашите връзки с други

 

Понякога хората са склонни да съпоставят живота си с този на другите. Социалните медийни платформи в наши дни единствено прибавят към казуса, правейки доста хора нещастни (въпреки че изобразеният „ благополучен живот “ във Фейсбук нормално въобще не е толкоз щастлив).

Най-щастливите и мощни двойки въобще заобикалят да съпоставят връзката си. Те схващат, че от време на време се случват кавги и от време на време връзките им могат да бъдат по-лоши от другите, само че се концентрират върху поправянето и подобряването на връзката си, вместо да мечтаят за някой различен.

Следващия път, когато ви се прииска да сравните това, което имате, с това, което има някой различен, спомнете си за какво сте почнали да се влюбвате в колегата си преди всичко.

 

5. Бъдете почтени един с различен

 

Ако се стремите да поддържате мощна връзка и да имате по-дълбока връзка с обичания човек, постоянно би трябвало да сте изцяло почтени. Честните двойки споделят прозрения за своите усеща, мисли или отзиви по разнообразни тематики. Те не се опасяват да кажат истината или да погледнат на обстановката от гледната точка на колегата си.
Ако и двамата решите да бъдете изцяло почтени един с различен, това ще улесни процеса на другарство и ще ви помогне да си вярвате повече.

Съвет: Четири тъмни неща – лъжата, недоволствата, егото и нечестността в никакъв случай няма да ви обезпечат щастлива връзка. Нека едно от главните правила за връзката ви е в никакъв случай да не сте лъжливи към обичания човек. Изберете да бъдете почтени и отворени с колегата си, с цел да създадете взаимна сигурност.

 

6. Полагайте старания във връзката си

Романтиката в действителност няма да пораства, в случай че не й помогнете да пораства.
Ако желаете да запазите връзката си мощна, напомнете си, че любовта не е работа за един ден. Това е поредност от по-малки и по-големи ежедневни дейности, които в последна сметка жънат огромен, хубав резултат.
Дори да прочетете този лист не е задоволително! Това е единствено върхът на айсберга за това какъв брой неща можете да научите, опитате и извършите дружно, с цел да извършите връзката си неразрушима. И не забравяйте – всички се губим в натоварените си графици… Животът е забързан и натоварен. И въпреки всичко някои неща, като фамилния живот, постоянно би трябвало да имат място във вашия дневен проект.

 

7. Правете неща, които ви оказват помощ да се свържете

 

В началото на една връзка доста двойки се концентрират върху това да прекарат допустимо най-вече качествено време дружно – и това е ужасно! Но просто прекарването на доста време дружно не значи безусловно, че връзката ви става по-силна. Това, което я прави по-силна, е да прекарвате времето си добре.

За да поддържате и укрепвате връзката си, концентрирайте се върху осъществяването на действия, които ви разрешават да се свържете.

Излезте на вечеря и водете дълги разговори;
Организирайте пикници и релаксирайте заедно;
Планирайте нощна среща на плажа;
Играйте занимателни игри и се кикотете;
Празнувайте вашите специфични поводи;
Отидете дружно на поход или обиколка…
Колкото по-добре прекарано е времето, толкоз по-силна е връзката!

 

8. Интимните връзки също са значими

 

Когато става дума за връзки, интимността е тъкмо като съвършената глазура върху към този момент вкусна торта. Въпреки че това не е безусловно едно от разпоредбите на връзката (всеки има разнообразни желания, когато става въпрос за интимния живот), изследванията демонстрират, че физическото допиране оказват помощ на двойките да се сближат. То култивира процъфтяваща връзка, тъй като ви разрешава да се чувствате физически свързани и да споделяте един различен на най-интимно равнище.

 

9. Бъдете игриви

 

Може да звучи смешно, само че двойките би трябвало да играят и да се нервират! Да изпуснете парата, да се забавлявате малко, да се гъделичкате един различен и даже да се държите хлапашки, всичко това е здравословна част от връзката ви. Освен това ви оказва помощ да се отпуснете и да се насладите просто на това, което сте.

Дори в напрегнати обстановки, малко нежно и игриво раздразнение може да помогне за разхлабване на напрежението и да помогне на двама ви да дишате по-лесно. Изборът да се фокусирате върху позитивното (дори когато нещата не са съвършени – а те в никакъв случай не са!) е едно от най-здравословните правила за връзката, които можете да си поставите.

 

10. Прекарайте малко време разграничени

 

Малко време разграничени също може да ви направи здрави и щастливи. Прекарването на време надалеч един от различен е също толкоз значимо, колкото и времето дружно. Това е едно от тези правила за връзка, които в действителност се концентрират върху всеки от вас като субект. И не, не е тъй като „ след дълго време хората се отегчават един от различен “.
Когато прекарвате прекалено много време дружно, можете да се окажете в обстановка, наречена взаимозависима връзка. Това е моментът, в който съпрузите стартират да губят личната си достоверност и се усещат по този начин, като че ли те като един не съществуват или не могат да съществуват без колегата си (което не е вярно).
Изключително значимо е да останете ВИЕ – същинският, достоверен ВИЕ със личните си потребности, лайкове, нехаресвания, цели, фантазии, пристрастености, стремежи и качества. По създание това е, което накара колегата ви да се заинтересува от вас преди всичко. Следователно, здравословно предписание за мощна връзка е да имате нежни граници и персонална автономност понякога. Това е ключът както към персоналното благополучие, по този начин и към трайното партньорство.

Не забравяйте, че построяването на връзка с вашия сътрудник в живота не е решение за един ден. Това е нещо, върху което работите всеки ден, с дребни жестове на благодарност, съпричастност и възторг, с цел да намерите компромис в конфликтни обстановки.

Дори когато нещата наподобяват ужасни и се сблъсквате с компликации в връзките, не забравяйте, че има и варианти. Можете да опитате професионална помощ за двойки и да се опитате да спасите любовта си благодарение на терапевти за двойки (или консултанти по връзки).
Пожелаваме ви да обичате и да бъдете обичани, надълбоко!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР