Взаимните обвинения за злоупотреба в подслушването в България продължава с

...
Взаимните обвинения за злоупотреба в подслушването в България продължава с
Коментари Харесай

Бойко Рашков поиска независима от главния прокурор комисия да разследва СРС-ата


Взаимните обвинявания за корист в подслушването в България продължава с още съществени подозрения. Шефът на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства (СРС) Бойко Рашков разгласи, че основният прокурор Сотир Цацаров е издал специфична заповед, която не разрешава на членовете на институцията да се срещат с доказателства от прилаганите СРС-та, оповестява вестник „ Сега ”.

Пред БНР Рашков съобщи, че работещите в контролния орган са „ сложени в по-неблагоприятно състояние от обвинените и подсъдимите “, които могат да се срещнат с материалните доказателства по инспекциите против тях. Той посочи, че даже и ДАНС ограничавали достъпа на контролиращите, тъй като се извинявали със заповедта на основния прокурор.

Възможно решение за излизане от обстановката е да се сътвори самостоятелна от основния прокурор комисия, изясни Рашков. Тя би трябвало да обясни, дали не се прикрива незаконна активност с прилаганите хиляди СРС-та.

Бойко Рашков още веднъж повтори, че има нерегламентирано подслушване на политици. И изрази страдание, че чуването му в Народното събрание от предходната седмица не е било закрито. Тогава е можел в елементи и с имена да уточни злоупотребите.

Преди дни и ДАНС, и основният прокурор, и службата за подслушване и следене "ДАТО" отхвърлиха да се злоупотребява със СРС-ата. А от ГЕРБ упрекнаха Рашков в "нечист опит за внушения". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР