Вярвате или не, D2, група „Ревю“ и Васко Кръпката с

...
Вярвате или не, D2, група „Ревю“ и Васко Кръпката с
Коментари Харесай

Група „Ревю“ и Васко Кръпката в Пловдив - ренесанс на пънкар...

Вярвате или не, D2, група „ Ревю “ и Васко Кръпката с неговия „ Подуене Блус Бенд “ се озоваха в центъра на Пловдив, с цел да напомнят тези пънкарски и хипарски времена, които мнозина връщат на лента в главата си с голяма доза носталгия.

Взривяващият сетивата концерт се състоя на издигната сцена на емблематичната ул. „ Иван Вазов “, тъкмо до Народна библиотека „ Иван Вазов “. Поводът за пътешествието по ноти до предишното бе навършването на 7 години от провъзгласяването на Пловдив за Европейска столица на културата, както и празника на града, който се празнува през днешния ден.













Несравнимият подарък за меломаните стартира след 18 часа, като първи на сцената излязоха да подгреят атмосферата музикантите от група D2. Публиката очакваше с неспокойствие да чуе евъргрийните на групата и ги получи.









„ Нямаше кой да ни каже “, „ Тук и в този момент “, „ 100 години “, „ Аз и ти “, „ Две следи “, „ Не мога да спра да те обичам “, „ Ако в миналото “ и доста други накара почитателите да пеят и да танцуват. Нежните осъществявания разпалиха любовта и десетки двойки се прегърнаха и целуваха на обичаните части. Какъв по-хубав пейзаж посред центъра на Пловдив?



Само след минути обаче романтиката бе сменена от хипарски времена и изискан блус. „ Подуене Блус Бенд “ напряко изкипя на сцената и я подвигна във въздуха. Диригентът на бенда Васко Кръпката бе в топ форма, а музикантите до него подариха на Пловдив час и половина музикален възторг.











Блусарите показаха няколко от последните си песни, само че както даде обещание Кръпката при започване на концерта, прозвучаха тези, които публиката желае и обожава. Разбира се, става въпрос за класиките „ Няма бира “, “Ден след ден “, „ Кучето от крайния квартал “, „ Блус за VW бус “, „ Нека бъде светлина “, „ Хипарски времена “ и доста други.









Като една машина на времето Васко Кръпката придвижи присъстващите десетилетия обратно, разреши на вътрешната им галактика да куфее от сърце и запечата ослепителен спомен от музикалната стратегия в Пловдив, което бе и задача номер 1 както на блусарите, по този начин и на уредниците.





Финалът на четиричасовия музикален сет на сцената на ул. „ Иван Вазов “ бе повече от величествен. Пред публиката излязоха музикантите от група „ Ревю “. Само появяването им провокира възторг, а когато започнаха да свирят се разтресоха паветата по емблематичната улица.











Васил Гюров и компания забиваха шлагер след шлагер, а почитателите танцуваха и подскачаха, изкушени от сексапила на пънка и ню-уейв звученето. Енергията, която „ Ревю “ носи и основава на сцената не може да се опише с елементарни думи, а би трябвало да се почувства. Потъвайки в музиката, тялото ти се издига в безгравитационно поле, раздрусва те радикално и те завърта с безумна скорост по орбитата на галактиката от безбройни страсти. Стил, класа, великолепие и професионализъм. Думи, които разказват дребна част от всичко това, което е „ Ревю “, когато излезе на сцена и напряко развинти главите на меломаните.







Част от сетлиста на бандата бяха „ 1968 “, „ Закуска “, „ Чичо “, „ Малко момиченце “, „ Шарената сянка “, „ Ала бала “, „ Мухите “, „ На Чочо бара “, „ Ралица “ и всички тези части, които взривяват сетивата.



Малко преди финала, към 22.30 часа, концертът бе преустановен поради недоволства от пловдивчани за звук. Въпреки, че микрофоните бяха спрени, Васил Гюров извърши до дъно последното парче „ Ралица “, а публиката пя с цялостно гърло, с цел да компенсира неналичието на вокал. Случката бе мотив Васил Гюров да прикани управниците да не пъхат културата в задните улички, а да имат малко повече почитание към създателите. Призова и малчуганите, присъстващи на концерта, да изкарат културата, създателите и музиката на по-преден проект.





Ситуацията учуди и възмути всички, поради че възбраната за повдигане на звук влиза в действие от 23 часа. На почитателите остана да се молят " Ревю " още веднъж да се завърнат в града под тепетата след този гаф, а музикантите да получат опрощение.

фотоси от Валентина Биларева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР