Вярваме, че има високо ниво на амбиция в политическите действия

...
Вярваме, че има високо ниво на амбиция в политическите действия
Коментари Харесай

ЕС в битка за намаляването на употребата на антибиотици в животновъдството

„ Вярваме, че има високо равнище на упоритост в политическите дейности на Европейски Съюз за понижаване на използването на антибиотици в отглеждането на животни “, сподели Роксан Фелер, общоприет секретар на AnimalhealthEurope, организация, представляваща промишлеността за медикаменти за животни пред EURACTIV, представен от Agrozona.bg.

Политиките на Европейски Съюз и националните политики не са задоволително амбициозни, с цел да реализиран задачата на блока за понижаване на половина използването на антибиотици в отглеждането на животни до 2030 година, съгласно деятели, които предизвестяват, че без задоволително дейности хората също ще бъдат изложени на риск от антимикробна устойчивост.

Прекомерната приложимост на антибиотици през последните години – освен при хората, само че и в опазването на здравето на животните – докара до развиване на антимикробна устойчивост (АМР) на някои бактерии, което значи, че антибиотиците стават по-малко ефикасни против инфекции.

Глобалната пандемия от COVID-19 „ сподели още веднъж, че прогресивното развиване на антимикробната устойчивост е голям риск “, сподели на скорошно събитие Саша Мюлер-Кренер, шеф на Неправителствени организации Environmental Action Germany.

Европейската комисия към този момент дефинира битката против АМР като приоритет. В своята водеща политика в региона на храните, тактиката „ От фермата до трапезата “, тя си сложи за цел да понижи на половина продажбите в Европейски Съюз на антимикробни средства за селскостопански животни до 2030 г.

Това е „ добра цел, амбициозна цел – постигането на това би било нашето предпочитание “, сподели Райнхилд Бенинг, герой за земеделие и храни в Environmental Action Germany.

„ Но не е толкоз елементарно “, продължи той.

Последните изследвания, предизвести Бенинг, плануват съвсем 7% нарастване на използването на антибиотици в Европа до 2030 година, дължащо се на увеличеното използване в отглеждането на животни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР