Вярвам, че жителите на Средец и селищата в общината са

...
Вярвам, че жителите на Средец и селищата в общината са
Коментари Харесай

Не обещавам! Казвам какво ще направя и как ще го изпълня!

Вярвам, че жителите на Средец и селищата в общината са задоволително интелигентни, виждат каква е заобикалящата ги реалност и сами могат да схванат, че има потребност от нова философия на ръководство, сподели Николай Стоилов

е претендент за кмет на Политическа партия " Средна европейска класа " в община. Считан е за един от любимците на вота. Той е прагматичен човек, който през цялата акция даваше съответни решения за всеки един проблем.

Николай Стоилов има дълъг опит в работата с европейски планове. Категоричен е, че това е методът, с цел да се промени Средец и дава обещание от първия миг да образува екип, с който непрекъснато да пишат планове. Разговаряме с него в заключителните дни на предизборната акция.

- Г-н Стоилов, по какъв начин протече предизборната акция и каква е вашата равносметка?

- В края на акцията мога да кажа, че се усещам изтощен, само че и задоволен. Минах през всички обитаеми места, срещнах се със ужасно доста хора. За страдание проблемите са едни и същи. Хората имат потребност от по-добра инфраструктура и решение на казуса с водоснабдяването. В 21 век семействата са оставени без питейна вода, а по селата си пълнят пералнята с туби. Това е неприемливо и ние знаем по какъв начин да го променим. Жителите на община Средец не заслужават сходно отношение. По време на акцията стиснах хиляди ръце, вдъхнах им убеденост. Казах им: " Повярвайте, че има по какъв начин всяко едно обитаемо място да се трансформира в по-добро място за живот ". Оптимист съм, тъй като виждам по какъв начин хората последователно схващат, че те могат да създадат смяната.

- А това вдъхва ли ви убеденост, че ще стигнете до балотаж и ще спечелите изборите?

- Вярвам, че жителите на Средец и селищата в общината са задоволително интелигентни, виждат каква е заобикалящата ги реалност и сами могат да схванат, че има потребност от нова философия на ръководство. Заради това и моят слоган бе „ Средец може повече “. Обяснявам на хората какви са опциите и виждам по какъв начин те стартират да имат вяра, че животът им в действителност може да се промени.

- С какво ще се захванете предпочитано, в случай че бъдете определен за кмет?

- Задавате ми този въпрос и ме карате да си напомня една от последните ни срещи – в с. Голямо Буково, където един човек ме попита: “Откъде ще я започнеш! “. Отговорих му, че проблемите са толкоз доста, болките на хората са подценявани с десетилетия, че откъдето и да я захвана няма да сбъркам. Със сигурност стартирам работа по европейските планове. Ще работим непрекъснато, само че ще осигурим финансиране за пътища и ВиК мрежата. Започваме и в бързи темпове с търсене на средства за ремонт на болничното заведение. За нас от основно значение ще е човешкият фактор. По образеца на други общини в страната считам да спонсорираме надарени наши деца от Медицинския и Педагогическия факултет, с цел да ги подтикваме те да се върнат в родния си град. Всички тези наши хрумвания ще ги видите още в първия бюджет, който сме подготвени да изработим с моя екип. 

- Г-н Стоилов, усещат ли се жителите на община Средец обезверени, защото до момента съвсем нищо не е направено за тях, а всички знаят по какъв начин до този миг се печелиха изборите?

- В доста от срещите по време на акцията видях, че хората при започване на нашия диалог бяха резервирани. Смятаха, че аз съм следващият, който ще пристигна да им обещае нещо и ще си тръгне. Но аз не подобавам по този метод. Казах им: „ Не давам обещание нищо, споделям ви кое и по какъв начин ще направя “. С напразните обещания се видя до каква степен стигнахме. Винаги съм бил съответен и почтен с хората. Обяснявам им методите, по които могат да се решат техните проблеми.

- Вярваш ли, че е пристигнало време за смяна в Община Средец? В последните 12 години се ръководи от един човек…една най-малкото комплицирана персона, нетърпяща рецензии, игнорираща всички смислени идеи…

- Вярвам, че е настъпил моментът в действителност да дадем подтик, с цел да се превърнем в една от водещите общини в района. Гарантирам, че ще оправдаем доверието на хората. Дошли сме, с цел да служим на обществото и да променим нашата община.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР