Вярвам, че истинското място на Република Македония е в Европейския

...
Вярвам, че истинското място на Република Македония е в Европейския
Коментари Харесай

Македонският президент: НАТО и ЕС не трябва да бъдат алиби за един лош договор

Вярвам, че същинското място на Република Македония е в Европейския съюз и НАТО и аз ще продължа да пазя нашите стратегически цели. Но Европейски Съюз и НАТО никога не би трябвало да бъдат оправдание за един неприятен контракт, съобщи македонският президент Георге Иванов на срещата си с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Скопие през днешния ден, оповестява организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

Иванов е споделил на Столтенберг, че Македония е изпълнила критериите за участие в НАТО през 2008 година и от този момент страната има деен принос в интернационалните мироопазващи задачи, като с това е заслужила мястото си в НАТО без потребността от спомагателни условия.

Иванов и Столтенберг са разискали още настоящата конюнктура в Република Македония, както и промените в защитата и сигурността на страната за осъществяване на стандартите на НАТО.

Днес в Скопие Столтенберг ще беседва още с премиера Зоран Заев, ръководителя на Народното събрание Талат Джафери, министъра на защитата Радмила Шекеринска, водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски и други /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР