Вярно ли е клишето, че българинът не чете, съдейки по

...
Вярно ли е клишето, че българинът не чете, съдейки по
Коментари Харесай

Захари Карабашлиев: Българинът трябва да използва енергията от силата на думите

Вярно ли е клишето, че българинът не чете, съдейки по тиражите на книгите, които имаме. Това попита водещият на „ Здравей, България “ по Нова Тв Виктор Николаев своя посетител Захари Карабашлиев.

„ За размера на страната, за популацията, което имаме, ние имаме тиражи, които са съизмерими със прилежаща Румъния и с страни с по-голямо население от нас. За страдание обаче не са толкоз, колкото в Швеция, която има някакви извънредно огромни тиражи, а е със сходно население, почти колкото нас. Там имат повече зимни дни, по-тъмни, по този начин и повече време за четене да го кажа, само че не е единствено това. Има едно откъм фетиш към ученето там, изобщо към научаването, към образованието, към културата или към художествената литература “, отговори известният белетрист и драматург.

„ Това е едно, само че аз желая да върна лентата обратно към към този празник, който отразявате вие и да подчертая какъв брой е извънредно значимо това излизане на улицата, с всички тези деца с тази възхитителна, по какъв начин да кажа, наслада, която виждам и в децата, и в учителите. Тя е универсална, и силата на думите, и силата на облиците, някак си би трябвало да я използваме тази сила, да използваме този проект, който имаме и цвят, само че и да не оставаме единствено на площада, дано да продължаваме напред, сподели още Захари Карабашлиев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР