Вярно ли е, че близо 70% от ръководните постове и

...
Вярно ли е, че близо 70% от ръководните постове и
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Вярно ли е, че са изтрити телефоните на Мартин Божанов, иззети от местопрестъплението?

" Вярно ли е, че близо 70% от управителните постове и административните ръководители в другите прокуратури  се заемат от „ изключителни хора ", които са назначени по изключение без състезания и кои са тези прокурори? ", пита още националният представител.
 Вчера на парламентарната комисия по отношение на изясняване на обстоятелствата към гибелта на Мартин Божанов – Нотариуса трябваше да бъде изслушан градския прокурор Илиана Кирилова. Тя обаче отхвърли да дава отговор на въпросите на народните представители и не пристигна на чуването.
Въпреки това, националният представител Настимир Ананиев показа с комисията въпросите, които той се е подготвил да зададе на прокурор Кирилова. Въпросите разгласява и във Фейсбук.

 Ето и въпросите на Ананиев:
1. Назначена ли е прокурор Илиана Кирилова по изключение, употребявайки „ специфична малка врата " в закона и заобикаляйки конкурс и прескачайки равнище в прокуратурата? Ако да, кок и от кого е станало това?
2. Вярно ли е, че е доста близка с въпросния Пепи Еврото, с които дружно са били 10 години следователи в Столичното разследване, от къде тя прескача непосредствено в градска прокуратура?
3. Участвала ли е в следствието на КТБ и каква е била ролята й?
4. Назначени ли са 4 от 6-те и заместници също по изключение, заобикаляйки процедурата за състезания?
5. Кой е предложил заместниците на госпожа Кирилова?
6. Вярно ли е, че един от заместниците й - Иво Илиев и апелативният прокурор Радослав Димов - са препоръчвали на административния началник на СРП, прокурор Зартова -  Тодор Куюмджиев и Иван Стефанов за нейни заместници и по този метод се е месил в работата й?
7. Били ли са заместител градските прокурори Иво Илиев и Божидара Ганева - Димова първи на мястото, на убийството Мартин Божанов – Нотариуса?
8. Вярно ли е, че са изтрити телефоните на Мартин Божанов, конфискувани от мястото на престъплението?
9. Вярно ли е, че госпожа Божидара Ганева-Димова (съпруга на апелативния прокурор Радослав Димов) – заемаща пост заместител на госпожа Илиана Кирилова, сега проверява кумата си госпожа Зартова, някогашен административен началник на СРП?
10. Вярно ли е, че близо 70% от управителните постове и административните ръководители в другите прокуратури  се заемат от „ изключителни хора ", които са назначени по изключение без състезания и кои са тези прокурори?
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР