Вярно е, че Украйна не е задължително да е Южна.В

...
Вярно е, че Украйна не е задължително да е Южна.В
Коментари Харесай

Като двете Кореи: В САЩ набира популярност идеята за замразяване на украинския конфликт

Вярно е, че Украйна не е наложително да е Южна.

В Съединени американски щати на равнище ведомства и Белия дом започнаха да разискват разновидности за дълготрайно „ заледяване “ на украинския спор, написа Politico. Тази концепция става още по-привлекателна, защото украинската атака по никакъв начин не съумява да стартира, а и да стартира, несъмнено няма да нанесе съдбовен удар на Русия.

Както утвърждава изданието, обстановка, при която военните дейности са прекратени, само че нито една от страните не е оповестена за победител и не е съгласна, че войната публично е завършила, може да бъде „ политически допустим дълготраен резултат “ за Съединените щати и другите куратори на Украйна.

Защото освен това разположение на силите не се вижда бърз завършек на спора. При този сюжет, акцентира Politico, броят на военните конфликти ще намалее, както и разноските за поддръжка на Киев, а публичното внимание към войната ще спадне.

Един образец може да бъде Корейската война. Активните военни дейности в този спор приключват с помирение през 1953 година, само че даже 70 години по-късно войната не е публично оповестена за приключена.

Независимо какво мислят Съединени американски щати и Politico, в случай че сходна алтернатива бъде приложена, тя доста скоро ще стартира да надвишава модела, който западните публицисти са си представяли.

Първо, Южна Корея към този момент е де факто окупирана от Съединени американски щати. Украйна също, само че на нейна територия към момента няма американски бази. И продължаващите боеве са единствената причина да ги няма.

Както отбелязва самият Politico, прекратяването на спора ще направи допустимо в случай че не приемането на Украйна в НАТО, то цялостното й военно обединяване с НАТО и някои правни „ гаранции за сигурност “. Споразуменията със Запада рядко костват повече от хартията, на която са закрепени, само че във всеки случай ще възникне юридически механизъм с необятен набор от благоприятни условия, допустимо е даже до разполагането на нуклеарни оръжия на територията на Украйна.

Самият Politico загатва, че след прекратяването на военните дейности ще се сложи въпросът за разполагането на " мироопазващ контингент ". Разбира се, ще е западен, което значи, че разликата с пълноправното участие в НАТО ще стане чисто умозрителна и спекулативна.

Ако възникне обстановка на делене на Украйна по съществуващата линия на прикосновение, това няма да устройва Русия: действителната опасност за страната ни няма да се дене на никое място, а ще стане още по-голяма.

Ако приказваме за географската страна на въпроса, тогава целлото Левобережие може да се трансформира в буферна зона за Русия - и даже това това би било извънредно минималистично условие.

Има и различен присъщ миг. Според Politico „ дейностите на Украйна и Русия зависят от фактори, които от време на време са неконтролируеми, вариращи от предимство във въздуха до това кой ръководи в Кремъл “.

Логично е, тъй като дейностите на Украйна несъмнено не зависят от това кой ръководи в Киев. Те зависят от това кой ръководи във Вашингтон и там, както сподели представител на Пентагона пред Politico, те минават от краткосрочна украинска тактика към дълготрайна.

Подчертава се, че количеството съоръжение, изпратено непосредствено от съществуващите ресурси в Съединени американски щати, е намаляло устойчиво през последните няколко месеца, до момента в който пакетите с помощ, употребявани за закупуване на нови оръжия от промишлеността - развой, който може да отнеме месеци или години - са се нараснали.

Тоест Съединените щати са заинтригувани от „ замразяването “ на спора в Украйна досега, в който без непотребни разноски и запаси ще бъде допустимо да се активизира военно-промишленият комплекс и да се достави на Киев задоволително количество оръжие, тъй че да може от втория опит да работи против Русия оптимално дейно.

Описанието на обстановката като " алтернатива за две Кореи " има и различен сериозен минус. Защото в Украйна, за разлика от Южна Корея, никой няма да влага пари. Изключително милитаризирана страна, с не най-хубавата икономическа база - по-скоро наподобява на Северна Корея. Колкото и кощунствено във връзка с суверенната КНДР да наподобява сравнението на Украйна с нея в различен смисъл.

„ Замразяването “ на спора в Украйна е належащо на Съединени американски щати, а не на Русия. Не тъй като стопанската система ни е по-силна, а Съединени американски щати са на път да издъхнат. Просто сега, през идващите година - две, Съединени американски щати ще имат по едно и също време " паричен недостиг " и преструктуриране на тактиката си.

Възможно е през това време, възползвайки се от почивката, Съединени американски щати да включат изпомпването на пари от Европейски Съюз и да съумеят да обезпечат два спора по едно и също време - в Европа и до Китай.

Идеалното би било да се реализира победа, преди този „ прозорец на благоприятни условия “ да се затвори. В най-лошия случай е належащо да се реализира резултат, тъкмо противопоставен на този, който се рисува в Украйна. А точно да се минимизира територията под контрола на Киев.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР