Вярна на практиката си последните месеци да нарежда редовно проверки

...
Вярна на практиката си последните месеци да нарежда редовно проверки
Коментари Харесай

Прокуратурата се активизира и за качеството на горивата

Вярна на практиката си последните месеци да подрежда постоянно инспекции защо ли не, Върховната административна прокуратура (ВАП) в петък се сети и за качествата на горивата. От държавното обвиняване оповестиха, че е предоставено на ръководителя на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) бъдат инспектирани бензиностанциите съблюдават ли нормите за наличие на олово, сяра и други нездравословни субстанции (замърсители) в горивата.

" Проверката е по отношение на информация в медиите за неспазване на нормативните условия за качество на течни горива и извънредно необятното им разпространяване и потребление ", показва се в известието.

Акцията би трябвало да е против лицата, които пускат на пазара течни горива и крайните разпространители на течни горива в обекти от рода на резервоари за предпазване и потребление на течни горива в търговски, индустриални и складови обекти, петролни бази и терминали, бензиностанции от колонките за зареждане, преносими цистерни за транспорт на течни горива.

Ще се вземат проби за проучване в акредитирана лаборатория дали са спазени нормите на наличие на съответните субстанции в течните горива. Ще се наблюдава също по този начин сложена ли е на видно и налично за потребителя място маркировка с информация за типа на горивото, условията за качеството му и декларация за сходство за популяризираната партида.

ВАП е изискала отчет с констатациите, разкритите случаи на неспазване на използваните правила, какво е подхванала ДАМТН, наложени ли са наказания и открити ли са данни за закононарушения, които да са изпратени на съответните прокуратури.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР