ВВС съобщи за голям хакерски пробив в данните на британското

...
ВВС съобщи за голям хакерски пробив в данните на британското
Коментари Харесай

Хакерски пробив в британското Министерство на отбраната

ВВС заяви за огромен хакерски пробив в данните на английското Министерството на защитата. Скай нюз твърди, че това е дело на Китай.

Хакери са получили достъп до данни на обслужващ боен личен състав, заяви Военновъздушни сили.

Известно е, че хакерите са се добрали до системата за заплати, включваща имената и банковите данни както на сегашни, по този начин и на някои някогашни членове на въоръжените сили.

Министерството на защитата е подхванало незабавни дейности и системата е изключена, до момента в който се организират следствия.

Според Скай нюз китайската страна е хакнала Министерството на защитата. Депутатите ще бъдат известени през днешния ден за случая.

От Министерството на защитата обявиха, че военният личен състав не би трябвало да се тревожи за сигурността си и на всички ще бъдат предоставени препоръки и поддръжка. Всичко това се случва по-малко от два месеца откакто хора, свързани с китайската страна, бяха упрекнати от държавното управление в две злонамерени акции за осъществяване на кибер офанзиви в Обединеното кралство.

Междувременно чешкият министър на външните работи извика в Министерството на външните работи съветския дипломат в Прага, с цел да стачкува за вълната от хакерски атаки, приписвани на хакери, подкрепяни от Москва, съобщи Франс прес, представена от БНР.

Няколко страни, измежду които Полша и Германия, обявиха, че също са били подложени на хакерски атаки. Германия извика посланика си в Русия за съвещания за една седмица в Берлин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР