Министерството на отбраната на Германия поиска допълнителни 3,8 милиарда евро

...
Министерството на отбраната на Германия поиска допълнителни 3,8 милиарда евро
Коментари Харесай

Писториус: Германия не трябва да се проваля в своята подкрепа за Украйна

Министерството на защитата на Германия изиска спомагателни 3,8 милиарда евро от държавното управление за оказване на помощ на Украйна, написа Bild am Sonntag, базирайки се на свои източници.

Според обявата от наличните €7,1 милиарда, които немското държавно управление отпусна за военна поддръжка на Киев тази година, съвсем всичко е разпределено, остават единствено 300 милиона за закупуване на нови оръжия или муниции.

Ръководителят на немското министерство на защитата Борис Писториус се срещна с канцлера Олаф Шолц на 15 май и с министъра на финансите Кристиан Линднер на 16 май. Искането за спомагателни средства би трябвало да бъде импортирано в Народното събрание за утвърждение през юни.

Германското министерство на финансите, както акцентира вестникът, даде сигнал за своето утвърждение. „ Германия не би трябвало да се проваля в укрепването на отбраната на Украйна. Ако е допустимо, би трябвало да доставим повече оръжия тази година “, споделиха от ведомството. „ Ако успеем да реализираме консенсус в държавното управление, ще намерим решения през актуалната финансова година “, считат от Министерството на финансите.

Ситуацията с бюджета за 2025 година съгласно Bild am Sonntag става все по-сложна. Писториус разгласи спомагателни разноски за Бундесвера в размер на 6,7 милиарда евро Министерството на защитата на Германия планува рекордна сума - 15 милиарда евро - за помощ за Украйна.

Германия е вторият максимален снабдител на оръжия за Украйна след Съединените щати. Като цяло Германия е отделила средства за военна поддръжка на Киев и се е заела с бъдещи разноски в размер на към 28 милиарда евро.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР