ВВ-12 – скитаща черна мечка, която обикаляше плажове и планински

...
ВВ-12 – скитаща черна мечка, която обикаляше плажове и планински
Коментари Харесай

Черна мечка, изучавана от Калифорнийската паркова служба, беше убита при пътен инцидент

ВВ-12 – скитаща черна мечка, която обикаляше плажове и планински масиви в Калифорния, е починала на щатска автомагистрала , съобщи ДПА.

От Съединени американски щати до Европа случаите на близки срещи сред мечки и хора набъбнаха, а италиански съд се оказа разграничен след апели за умъртвяване на мечка, умъртвила мъж, излязъл на джогинг, отбелязва организацията.

ВВ-12, която беше следена и изучавана от Националната паркова работа в американския щат Калифорния, е починала тази седмица на автомагистрала 101 в окръг Вентура, оповестиха през вчерашния ден управляващите.

През април парковата работа е поставила ушна марка на мечката в планините Санта Моника. Този мечок е бил първия по рода си, на който е бил комплициран Джи Пи Ес в региона, споделиха чиновници. Смята се, че мечокът е бил към 4-годишен.

Докато е бил следен от чиновниците, мечокът пет пъти е прекосявал автомобилни пътища . Но шестото му секване се оказало съдбовно, сподели Джеф Сикич – водещ полеви биолог за проучване на планински лъвове  в националната зона за отдих в Санта Моника.

Водач на транспортно средство се е свързал в четвъртък с магистралните пътни патрули, с цел да заяви, че мечка е била ударена от кола сред Нюбъри парк и Камарило.

Биолог от националния парк, който минал около мястото, видял убитата мечка, натоварил 210-килограмовото тяло и го закарал в обект на парковата работа.

ВВ-12 е следващото диво животно , убито на автомагистрала в Южна Калифорния. Много планински лъвове също стават жертва на коли.

В градеж е прелез за диви животни в Агура хилс, който ще разрешава на горските жители безвредно да минават автомагистрала 101 и да учат района, отбелязва ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР