Второто по големина хранилище за код избра Google.Google спечели малка

...
Второто по големина хранилище за код избра Google.Google спечели малка
Коментари Харесай

GitLab мигрира от Azure към облака на Google

Второто по величина вместилище за код избра Гугъл.
Гугъл завоюва дребна борба в облачната си война с Microsoft, привличайки за своята облачна инфраструктура GitLab, които до момента използваха Azure.

GitLab предлага централизирана платформа за предпазване и ръководство на компютърен код и планове, конгрес и хостинг услуга за документи, ориентирана към разработчици от света на свободния код.

Новината идва скоро откакто Microsoft закупи конкурентната на GitLab платформа, GitHub. Сделката изпрати доста програмисти в потрес и неотдавна се появиха репортажи, че повече от 100 000 разработчика, употребили до момента GutHub са пренесли своите планове точно в GitLab.

Ходът на GitLab звучи като много съобразителен маркетингов ход да притегли потребителска маса. Преходът към Гугъл споделя на разработчиците ясно, че „ Ние не сме с Microsoft, елате при нас “. И несъмнено това е попадение и за Гугъл, които водят борба с Microsoft за клиенти за облачните си услуги.

От Гугъл взеха решение въпреки всичко да предотвратят сходен жанр спекулации, заявявайки, че въпросният преход е бил плануван надалеч преди анонса на договорката сред Microsoft и GitHub. Андрю Нюдигейт, план управител, отговарящ за прехода на Gitlab от Azure към Гугъл Cloud Platform акцентира, че миграцията на компанията е планувана, поради водещите позиции и експертизата на Гугъл в региона на Kubernettes. Той акцентира обстоятелството, че Гугъл Container Engine е по-гъвкава и обезпечава по-добра поддръжка от всяка друга сходна услуга, предлагана през днешния ден на пазара. Самият преход наподобява като доста изпитание за инженерите от Гугъл, които ще би трябвало да пренесат от Azure в Гугъл Cloud Platform над 200 терабайта данни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР