Второто мнение при лечение на онкологични заболявания е решаващо, категорични

...
Второто мнение при лечение на онкологични заболявания е решаващо, категорични
Коментари Харесай

Второто мнение е решаващо при онкозаболявания

Второто мнение при лекуване на онкологични болести е решаващо, безапелационни са експертите от МБАЛ Уни Хоспитал в Панагюрище. По тази причина от откриването си през 2016 година отделението по Медицинска онкология в лечебното заведение предлага освен съвременна и сложна диагностика и терапия. Ръководеният от доктор Росица Кръстева екип създаде и услугата за даване на второ мнение на онкологични пациенти, в която постоянно взе участие проф. Кристиян Манеголд от университета в Хайделберг.

„ Второто мнение при онкологичните болести е общоприета процедура и основна част от лекуването на рака във връзка с диагностиката и лечението. Получаването на второ мнение е изключително значимо през днешния ден, защото молекулярната биология в областта на раковите болести се развива доста бързо и броят на характерните лечебни благоприятни условия непрекъснато се усилва. Което разрешава все по-прецизно индивидуализиране на терапията”, изяснява проф. Кристиян Манеголд.

Предоставянето на второ мнение подсигурява на пациентите, че ще получат оптимална терапия в сходство с най-новите научни достижения в региона на лекуването на рака.

Професор Манеголд показва, че в работата на центъра в МБАЛ Уни Хоспитал са заложени всички международни стандарти за лекуване на онкоболни. Отделението по Медицинска онкология разполага с съвременен дневен стационар, с 30 кревати. „ Предлагаме сложно лекуване на нашите пациенти, обсъждаме всяка една опция за тяхното лекуване. Осъществяваме модерна химиотерапия, таргетна терапия, имунотерапия, интервенционална онкология, в колаборация с всички други звена в Уни Хоспитал”, споделя експертът.

Стандарт в центъра е слагането на венозен порт за използване на цитостатици, което икономисва на пациентите дискомфорта от честото бодене за взимане на кръв и използване на медикаменти.

Лекарите от МБАЛ Уни Хоспитал имат вяра, че най-хубавото лекуване е опцията за нови лечения, реализирани посредством клиничните изследвания и нетуъркинга в интернационалните екипи. Затова си партнират с Университетската болница в Манхайм, European InterBalkan Medical Center в Солун, с университетската болница в Атина и с доста други интернационалните научни групи. В добра партньорска връзка са и с пациентски организации в България и чужбина, които им оказват поддръжка.

„ Често ме питат какво е чувството да се работи с пациенти с онкологични болести. Няма друго чувство. Хората не избират от какво да се разболеят. Отношението ни към нашите пациенти е подбудено от уважението ни към тях и от желанието ни да им помогнем. Правим по този начин, че това тежко лекуване да бъде понесено оптимално леко и техният живот да продължи по нормалния си метод, да се усещат оптимално потребни и задоволени. Това са хора, потърсили помощ, и те заслужават цялата обич и внимание, на която сме способни”, споделя доктор Росица Кръстева.

Само за една година от основаването на отделението по здравна онкология в отделението на „ МБАЛ УНИ ХОСПИТАЛ са минали над 7000 пациенти.

Важна част от работата с онкологичните пациенти е и психичната консултация. Към центъра работи звено за профилирана психична помощ. Пациентите разполагат с достъп до квалифицирани психолози, от които могат да получат навременна консултация и съответна за положението им помощ. „ Положили сме старания и се стараем самата атмосфера в нашия център да е друга - пациентите да се усещат комфортно, да им е уютно и красиво. Лечението на онкологичните болести се понася нелеко и вършим всичко допустимо да създадем този развой по-поносим и спокоен”, споделя началникът на отделението по Медицинска онкология.

Консултациите с професор Манеголд са на 11 и 12 септември 2017 г./Пазарджишка Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР