Второто издание на най-трудния ултрамаратон в България - Пирин ултра,

...
Второто издание на най-трудния ултрамаратон в България - Пирин ултра,
Коментари Харесай

"Пирин ултра" ще събере 145 състезатели от десет държави

Второто издание на най-трудния ултрамаратон в България - " Пирин ултра ", ще събере 145 състезатели от 10 страни. Надпреварата ще започва от центъра на Банско в 6.00 часа в петък (22 септември), като участниците ще бъдат разграничени в две дисциплини - 150 км и 70 км.

Освен състезатели от България в ултрамаратона ще се включат представители на Румъния, Чехия, Италия, Унгария, Ирландия, Гърция, Канада, Китай и Турция, оповестиха уредниците от XCoSports.

Миналата година спечелили в дългата отдалеченост станаха Антония Григорова и Филип Филипов, а в късия старт победиха Кирил Николов-Дизела и Иван Сираков.

Организаторите предизвестиха състезателите да чакат неприятни условия и сняг във високите елементи на планината.


© Kameliya-Atanasova.com

Промяна в маршрутите на двете трасета по отношение на предходната година няма, като ще бъдат ситуирани екипи на осем подкрепителни пункта - х. " Демяница ", х. " Пирин ", х. " Беговица ", х. " Синаница ", х. " Загаза ", с. " Сенокос ", х. " Яворов ", х. " Вихрен ". Времето за довеждане докрай на дългата отдалеченост е 50 часа, а за късата са отредени 30 часа.

Финалът на конкуренцията също ще е в центъра на Банско, където ще бъде ситуиран екран, който да следи придвижването на участниците посредством GPS. Такава алтернатива ще има и на формалния уебсайт на " Пирин ултра ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР