Второто издание на изложението за текстил и мода TexTailor Expo

...
Второто издание на изложението за текстил и мода TexTailor Expo
Коментари Харесай

Български модни дизайнери представиха нови колекции

Второто издание на ревюто за текстил и мода TexTailor Expo потвърди, че в България може да се направи панаир, който по нищо не отстъпва на задграничните. Изложителите бяха компании от България, Румъния, Германия, Холандия, Гърция, Турция и Китай. През трите дни на ревюто, което се организира от 7-ми до 9-ти ноември в Международен панаир Пловдив, имаше забавна стратегия - фешън ревюта на изложители и млади дизайнери, семинари и конференции.

Над 40 български марки показаха лични сбирки дрехи и аксесоари. Щандове имаха и български производители на текстил и материали за шивашката промишленост, както и редица професионални учебни заведения и водещи университети за мода. Сред изложителите бяха компаниите членове на Българска Модна Асоциация Тони К, Деон-БГ, Ив Стайл, фешън къща Бандерол, Мир АД, Каре, Кая Дизайн, Stone Heart и други На щанда на асоциацията бяха показани бельото Бижу, мъжки ризи от Bulammas, мъжки и дамски дрехи от Wolf Pride, рокли с детски рисунки на Fashion.bg и други "Доволна съм от присъединяване на БМА в TexTailor Expo ", показа Силвия Кабаиванова, Председател на Българска Модна Асоциация.

"Нашата цел е да използваме всяка опция за показване на българската мода, с цел да може да се затвърди почналата наклонност българските производители да основават личен артикул, който последователно ще измести работата на ишлеме и ще докара до опазване на работните места в стилната промишленост ". "Изключително се веселя, че от ден на ден компании, без значение от това дали имат към този момент лична марка, или са в развой на основаване, се свързаха с нас. Всички те се сплотяват към концепцията за излизането на европейските пазари и одобряването на българската мода ", добави Деан Манев - зам. ръководител на БМА. Изключително сполучливият дизайнер Иван Донев беше специфичен посетител на ревюто.

В продължение на два дни той сподели на начинаещи дизайнери освен по какъв начин да основават модели, а и по какъв начин да изградят своя визия и да наложат себе си като бранд, оставяйки отпечатък в модата. "Догодина ревюто за текстил и мода ще бъде още по-хубаво ", съобщи световноизвестният дизайнер Иван Донев. Авангардни трендове в облеклата бяха показани на стилните ревюта в границите на ревюто. Колекцията SWAP на Анна Манукян е всесезонна и унисекс.

Идеята е да отпаднат рамките за сезон и пол, с цел да може облеклата да се носят допустимо най-дълго и от повече хора, като се споделят сред брат и сестра, сътрудници и другари. Дрехите елементарно се трансформирани благодарение на копчета, ципове и въжета, с цел да бъдат приспособени към повече видове фигури. Колекцията „ Urban Beat “ на Ивияна Зашева е въодушевена от музиката и нейното въздействие върху метода на обличане.

В центъра е ново течение, което идва от Южна Корея, съчетава хип-хоп, рап, поп и става все по-популярно в света. Наред с пробните планове на двете студентки от Нов български университет, ученици на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство-Пловдив демонстрираха свои модели, въодушевени от концепцията за галактическата епоха и сътворени от неопрен, ПВЦ, отразяващи материи, металически искра, ръчно направени аксесоари. Дипломанти на Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “ са създали сбирки по тематиките „ Живописни абстракции “, „ New denim. Прераждане ".

Посетителите се любуваха и на висша мода от България. С провокативна сбирка от бутикови дамски рокли и мъжки костюми, наречена „ Лунна светлина “ се показа фешън къща „ Бандерол “. В дамската серия са употребявани дантели и орнаменти, френски тюл, естествени пера от марабу, перли и кристали, а мъжката излъчва мощ и самостоятелност. Беше показана и сбирката от артмода на Паулина Цветанова, наложила лична марка дрехи в Берлин. Акцентът е върху извънредно прочувствените концепции и личността на клиентите.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР