Второ вътрешно отделение на МБАЛ - Търговище е поставено под

...
Второ вътрешно отделение на МБАЛ - Търговище е поставено под
Коментари Харесай

Второ отделение на болницата в Търговище под карантина заради коронавируса

Второ вътрешно поделение на МБАЛ - Търговище е сложено под карантина, поради диагностицирана с COVID-19 здравна сестра. До 30 август няма да бъдат одобрявани нови пациенти, оповестиха от Областния щаб за битка с разпространяването на болестта в Търговище.
За контактните в отделението е издадено наставление с противоепидемични дейности. Утре проби за PCR-тестове ще бъдат набрани от всички пациенти. На 27 август ще бъде взет секрет за проучване и от здравните служащи в отделението.
От Щаба конкретизират, че през вчерашния ден с изключение на 49-годишната здравна сестра, в област Търговище има и още един случай на ковид. Заразена е и 39-годишна жена от Попово, която е била в контакт с по-рано инфектирана от същия град.
Медицинската сестра е лека клинична форма - има нараснала температура, болки в гърлото, възприятие на обща изнемощялост. Била е на работа в отделението до деня на проучването й. След приемане на позитивен резултат от PCR-теста е приета в болница в Инфекциозно поделение на болничното заведение. Установени са домашните контактни - общо четирима души, взети са им проби за PCR-изследване.
Жената от Попово е в положително общо положение и не се постанова да бъде приета в болница. Тя и откритите й четирима контактни са сложени под 14-дневна карантина.
За недопускане вътреболничното разпространяване на COVID-19 в МБАЛ-Търговище са подхванати и спомагателни дейности по спазване прецизното съблюдаване на противоепидемичните ограничения, прецизират от Щаба.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР