Второ издание на фестивала на тортата Гараш се провежда днес

...
Второ издание на фестивала на тортата Гараш се провежда днес
Коментари Харесай

Правят голям фестивал на тортата Гараш

Второ издание на фестивала на тортата " Гараш " се организира през днешния ден в Русе. Програмата включва занимания и кулинарни наслаждения, заяви заместник-кметът по стопанска система и интернационално съдействие на града Златомира Стефанова.

Тя напомни, че съгласно проучване торта " Гараш " е основана през 90-те години на 19-и век от сладкаря Коста Гараш в Русе, който се базира на рецептата за виенската торта " Сахер ".
-->
Фестивалът предлага състезания и надпревари. Ще има също кулинарни работилници и демонстрации. Началото ще бъде сложено с конкурс за най-хубава торта " Гараш ", основана от фенове сладкари. Участниците ще показват както типичен предписания на известния десерт, по този начин и свои разновидности. Жури от експерти ще избере най-вкусните торти.

Програмата включва още проява на началник Ради Стамболов, който ще зарадва присъстващите с така наречен Гараш трюфели. Предвидени са и музикални занимания - самодейността " Русе дирижира Операта " и осъществявания на камерен състав от Държавната опера в Русе. Ще има и огромна 3D-рисунка, отдадена на основания в Русе десерт, която ще бъде ситуирана на площад " Свобода ".

Фестивалът ще приключи вечерта с концерт на немския рапър Нана и със заря.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР