Второ издание на Фестивала на къдроглавния пеликан ще се проведе

...
Второ издание на Фестивала на къдроглавния пеликан ще се проведе
Коментари Харесай

Край Белене ще се проведе фестивал на къдроглавния пеликан

Второ издание на Фестивала на къдроглавния пеликан ще се организира край град Белене, оповестиха от Дирекция на Природен парк (ПП) " Персина ", която е уредник на форума. 

И тази година форматът на фестивала се резервира информационно-образователен с природозащитна устременост, като тематиката за опазването и възобновяване на местата за гнездене на къдроглавите пеликани е в основата на организацията, сподели пред Българска телеграфна агенция Даниела Каракашева от Дирекцията на парка.

" Идеята е да се разпространява нуждата от предпазване на местата за отмора и гнездене на този международно заплашен тип птица ", добави тя. 

Фестивалът на къдроглавия пеликан ще се организира пред Посетителския център на Политическа партия " Персина " на 3 и 4 юни. Има закрепени часове с интензивности, ателиета, беседи, арт куклен спектакъл и концерти. Входът е свободен.

Фестивалът е част от дейностите по план " Животът на пеликана ", в който Дирекция на Политическа партия " Персина " си партнира с  Българското Дружество за отбрана на птиците и още шест интернационалните сътрудници. Той се организира и с финансовата поддръжка на Фондация " Америка за България ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР