Вторникът идва с валежи и застудяване. През нощта облачността ще

...
Вторникът идва с валежи и застудяване. През нощта облачността ще
Коментари Харесай

Вторникът идва с валежи и застудяване

Вторникът идва с превалявания и захлаждане. През нощта облачността ще се усили и вплътни. Около и след среднощ на обособени места в Западна България ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб северозападен, в Източна България – североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, в София – към 5°.

Атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще се приближи до междинното за месеца.

Днес през страната ще премине леден атмосферен фронт.

Ще бъде облачно с превалявания от дъжд, основно в Южна България и североизточните региони. Вятърът ще е сдържан, от северозапад, в източните региони – от североизток и с него ще нахлува леден въздух. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 8° и 13°, в София – към 8°.
Вечерта от северозапад облачността ще стартира да се раздира и да понижава.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно, на доста места с превалявания от дъжд.

Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, под 1000 m – от дъжд и сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 m ще бъде към 3°, на 2000 m – към минус 2°.
През идващите два дни ще има променлива облачност, а превалявания се чакат основно в Източна България, на повече места в четвъртък. Вятърът ще е от запад-северозапад, в сряда сдържан, в четвъртък – мощен. Минималните температури ще бъдат сред минус 3° и 2°, а дневните ще се покачат едва и оптималните ще са сред 10° и 15°.

В петък и събота времето ще е най-вече слънчево. В петък вятърът ще отслабне, а в събота ще стихне и преди обяд тук-там в равнините и котловините ще има мъгла. Минималните температури ще останат без основна смяна, а дневните ще се покачват.

 

Източник: Национален институт по метеорология и хидрология

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР