Вторник около обед в покрайнините на София, малката сграда на

...
Вторник около обед в покрайнините на София, малката сграда на
Коментари Харесай

През очите на рекламата с кауза

Вторник към обед в покрайнините на София, дребната постройка на фондацията " Очи на четири лапи " е притихнала. Екипът е в отмора, а в двора, приспособен за тренировки, се чува единствено полъхът напразно. Само час по-късно цялото място към този момент е огласено от лай. Тук се образоват десетки кучета водачи на слепи, които макар напъните на фондацията, са в пъти по-малко от слепите хора в България - по публични данни общо 10 хиляди, в реалност доста повече.Председателят на " Очи на четири лапи " Албена Алексиева е сляпа от 13-годишна и е безапелационна, че с помощта на кучето й животът й доста се е подобрил. Затова основава обучителния център, който се грижи за животните от оплождането на майката, през намирането на приемни фамилии и тренировката на кученцата, до дипломирането им, като всички разноски се поемат от фондацията. " Повече от 70% от годишната ни прехрана се набира от дарения, спонсорства и целеви планове ", споделя тя пред " Капитал ". Затова и популяризирането на активността им е приоритет.

Вторник към обед в покрайнините на София, дребната постройка на фондацията " Очи на четири лапи " е притихнала. Екипът е в отмора, а в двора, приспособен за тренировки, се чува единствено полъхът напразно. Само час по-късно цялото място към този момент е огласено от лай. Тук се образоват десетки кучета водачи на слепи, които макар напъните на фондацията, са в пъти по-малко от слепите хора в България - по публични данни общо 10 хиляди, в реалност доста повече.

Председателят на " Очи на четири лапи " Албена Алексиева е сляпа от 13-годишна и е безапелационна, че с помощта на кучето й животът й доста се е подобрил. Затова основава обучителния център, който се грижи за животните от оплождането на майката, през намирането на приемни фамилии и тренировката на кученцата, до дипломирането им, като всички разноски се поемат от фондацията. " Повече от 70% от годишната ни прехрана се набира от дарения, спонсорства и целеви планове ", споделя тя пред " Капитал ". Затова и популяризирането на активността им е приоритет.

Миналата година с това се заемат от рекламната организация guts&brainsDDB и акцията им с идея за " EVN България ", наречена " Има другарства, които дават светлина ". " Кампанията трябваше да е положителна, с цел да предизвика положителен интерес. На фона на проблемите, с които всеки човек се сблъсква, не ни е нужна още една трагична история по малкия екран. По-добре да бъде нещо слънчево с благополучен край ", споделя за акцията Албена Алексиева, която е въвлечена в целия развой по измислянето й. Позитивният резултат идва скоро след лансирането й и даренията към фондацията се усилват неведнъж. " Един от ползвателите на куче ми сподели, че към този момент няма българин, който да не е чувал за " Очи на четири лапи ", споделя още Алексиева.

Успехите идват и за guts&brainsDDB, която за седми път беше отличена с наградата, с помощта на плановете й за " EVN България ", McDonald`s, Yettel, Heineken, Графа и ДЗИ. организацията завоюва и другата огромна премия във фестивала - Grand prix, която се връчва за концепция, отличаваща се на международно равнище. Албена Алексиева я чува за първи път при визитата ни във фондацията. " Тук сме наляво ", цитира част от текста тя и с усмивка на разположение добавя: " Страхотна е. Редиорекламата поддържа клипа, тъй като хората към този момент знаят. "
Реклама
За работата на guts&brainsDDB през последната година и развиването на рекламния пазар в България беседваме с изпълнителния шеф на организацията Йоана Панчева и двама от дългогодишните креативен шефове Йордан Жечев и Васил Петраков.
Как стигнахте до концепцията да подкрепите фондацията " Очи на четири лапи "?
Йордан Жечев: Работим от близо 10 години с " EVN България " и това е поредна акция с идея, която вършим. Задаваме си постоянно въпроса какво вършат токът и парното за хората и какво значение имат за тях.

Васил Петраков: Откакто стартирахме платформата за хората, които носят светлина, с поддръжката на " EVN България ", тематиката за слепите хора беше на дневен ред, само че ни лиши доста време да открием ъгъл, през който да я разкажем. Искахме той да е положителен и по този начин стигнахме до " Очи на четири лапи ", които действително вземат решение проблем.

Йоана Панчева: Имаме от ден на ден потребност от положителни образци в корпоративния свят, които да вършат положителни бранд акции.
Елица Маврова образова кучето Ураган за присъединяване му в акцията " Има другарства, които дават светлина " Автор: Надежда Чипева Реклама Какви цели си поставихте с акцията за " EVN България "?
Й. Ж.: Мерилото за триумф е усещането на хората за марката, те да го харесват. Целта е да имат високо имидж равнище, което градим от дълго време. Техният бранд цикъл е по една огромна имиджова акция годишно. " EVN България " скоро ще бъдат част от борбата за свободния пазар на електрическа енергия и се надяваме по-добрият бранд имидж да им помогне.

В.П.: Когато инвестираш в бранд имидж дълготрайните резултати са доста по-добри от това да залееш пазара с понижения. Кампанията " Има другарства, които дават светлина " е широкоспектърна и ще обсъдим с " EVN България " дали ще има втора вълна, или щe се насочим към други дела, които имат потребност от поддръжка.

Й.Ж.: Пример за дългосрочност, който не е на нашата организация, е марката " Пиринско " - те имат една тематика, дълбаят в нея, развиват района, работят за него. За тях това дава образ и работи за продажбите.
За седми път сте " Агенция на годината " на ФАРА. Как се отразява това на бизнеса на организацията ви?
Й.П.: Първото отражение е върху екипа ни. Направихме сериозна инвестиция по време на пандемията за това екипът да не се свие. Имаме към този момент четирима креативен шефове (през 2021 година Васил Шкутов и Илия Григоров поеха позицията - бел. ред.).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР