Вторият вот на недоверие към правителството, оглавявано от Николай Денков,

...
Вторият вот на недоверие към правителството, оглавявано от Николай Денков,
Коментари Харесай

„Или ни давате „Лукойл“, или си отивате“. Нинова и Пеевски с коментари след вота на недоверие

Вторият избор на съмнение към държавното управление, ръководено от Николай Денков, не беше гласуван сполучливо.

ГЕРБ и Движение за права и свободи напуснаха залата преди гласуването и по този начин не бяха събрани нужните гласове, с цел да се организира вотът. Това беше мотив от левицата да изискат прегласуване и инспекция на кворума.

След отмора се оказа, че в залата няма кворум и по този начин на процедура прегласуването на вота не беше извършено.

С това, което направиха, ГЕРБ и Движение за права и свободи реализираха две цели – избавиха кабинета и демонстрираха, че извиват ръцете на сътрудниците си от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) по съответния проблем – „ или ни давате „ Лукойл “, или си отивате “.

Това разяснява пред публицисти в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова.

Това, което се случи, е удостоверение на думите ни за тази „ сглобка “ – че се събраха единствено поради ползи, порции на властта, и виждате, че с това се занимават към този момент 5 месеца, уточни Нинова.

Конкретно през днешния ден ги препъна разногласието им кой да застане на входа и изхода на енергетиката, кой да овладее паричните потоци там, кой да постави ръка на „ Лукойл “, изясни водачът на Българска социалистическа партия.

С това излизане просто вършат проява – действително избавиха кабинета, само че и действително им демонстрираха, че ПП-ДБ ще би трябвало да се преценяват с техните претенции, заключи Нинова.

„ Лакомия, власт, пари, само че никога не грижа за хората, за идните цени на горивата, за тежката зима, която идва – никога “, акцентира тя, представена от Българска телеграфна агенция.

Българска социалистическа партия не се е записала след почивката и преди прегласуването на вота, тъй като това означавало, че прегласуването ще е на следващия ден и по този начин давали късмет на ГЕРБ и Движение за права и свободи да влязат в пленарната зала и народът да разбере ясно позицията им, изясни Нинова.

По думите ѝ това двуличие „ ето ние излизаме, ние се фръцкаме “ – добре, само че в действителност по този начин те избавят кабинета.

Да имат доблестта да дойдат и да кажат „ за “, „ срещу “ или „ въздържал се “ са, има три бутона, единствено с демонстрации няма да стане, добави Нинова.

Математически на трите политически обединения, внесли настояването за оставка на кабинета, не им стигат гласовете, с цел да падне държавното управление, напомни тя.

Коментар по вота имаше и Делян Пеевски, който от известно време и с поддръжката на ГЕРБ, упреква държавното управление в пропутинистки настроения.

Надявам се сътрудниците довечера да прочетат знаците и да не разрушават евроатлантическото парламентарно болшинство, което ще заплаши евроатлантическото държавно управление с обединенията, които направиха по места с „ Възраждане “ и с Българска социалистическа партия. Това не може да се случва, разяснява пред публицисти той.

Или ще има евроатлантическо парламентарно болшинство, или ще има про-Путин болшинство, което ръководи България. Ние в него няма да участваме, както видяхме и сътрудниците от ГЕРБ-СДС няма да вземат участие, тъй че това е вечерта на знаците, разяснява Пеевски.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР