Вторият ултрамаратон Canyon Creek ще се проведе през почивните дни

...
Вторият ултрамаратон Canyon Creek ще се проведе през почивните дни
Коментари Харесай

Предстои атрактивно състезание по поречието на реките Бели и Черни Лом

Вторият ултрамаратон Canyon Creek ще се организира през почивните дни (3 и 4 ноември 2018 г.) в живописния каньон по поречието на реките Бели и Черни Лом. Състезанието е без аналог на територията на Община Русе.
Организаторите от съдружие " Поломие Русе " е да разпространяват този район измежду спортистите, колоездачите и гостите на форума. Сдружението е основано през 2017 година, като продължение на концепцията на няколко дейни спортни деятели в годините, а точно - образуване на Ултрамаратон по поречието на реките Бели и Черни Лом.
Началото на надпреварата бе сложено през ноември 2017 година с 360 състезатели от 7 страни. Гледката по спортното трасе е като от снимачна площадка на американски уестърн. Маршрутът минава през няколко обитаеми места и Природен парк " Русенски Лом ". Интересът е впечатляващ и се чакат близо 400 участници. Те ще се включат в конкуренция по дистанции с дължини от 10,20, 50 и 90 км тичане в пресечена околност или 50 км планинско колоездене.
Старт-финалът ще бъде на паркинга зад Скален манастир " Свети Димитър Басарбовски ". Маршрутът следва поречието на река Лом в посока Ивановски скални църкви.
Поради типологията на терена и местността, трасето е отворен вид, като състезателите минават поредно през пунктове по обитаемоте места, след което в местностите " Смесите " и " Грамовец " (в Политическа партия " Русенски Лом " ) обръщат и се връщат към старт/финала в противоположен ред.
Сдружение " Поломие Русе " е създането през 2017 година, като продължение на концепцията на няколко дейни спортни деятели в годините, а точно - образуване на Ултрамаратон по поречието на реките Бели и Черни Лом.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР