Вторият сезон на сериала на Amazon Studios Властелинът на пръстените:

...
Вторият сезон на сериала на Amazon Studios Властелинът на пръстените:
Коментари Харесай

Женски екип поема Сезон 2 на „Властелинът на пръстените“

Вторият сезон на сериала на Amazon Studios „ Властелинът на пръстените: Пръстенът на властта “ ще бъде сниман напълно от женски режисьорски екип, заяви Deadline. Над новите осем епизода ще работят Шарлот Брандстрьом, Сана Хамри и Луиз Хупър.  

Брандстрьом към този момент е снимала две серии от първия сезон, в който беше единствената жена режисьор. Този път тя ще бъде ангажирана със основаването на четири епизода, а ще бъде и изпълнителен продуцент на плана, ръководейки дамския режисьорски екип. Колежките й ще снимат по две серии.

През октомври бе оповестено, че във Англия са почнали фотосите на втория сезон от поредицата „ Властелинът на пръстените: Пръстенът на властта “. Действието в сериала се развива във Втората ера на Средната земя – хиляди години преди събитията, залегнали в съответните филми на Питър Джаксън и романите на Дж. Р. Р. Толкин. Започвайки във време на условен мир, историята в поредицата наблюдава набор от герои – както познати, по този начин и нови, които ще се изправят против от дълго време подозираното наново появяване на злото в Средната земя. Първият сезон бе сниман в Нова Зеландия, само че вторият ще се прави в Англия за „ спестовност и улеснение “.

В основните функции ще се превъплътят Синтия Адай-Робинсън, Робърт Арамайо, Морфид Кларк, Оуен Артър, Максим Болдри, Назанин Бониади, Исмаел Крус Кордова, Чарлз Едуардс, Тристан Гравел, сър Лени Хенри, Ема Хорват и други

Според Amazon първият сезон на сериала е гледан от повече от 100 милиона фенове по целия свят, с повече от 24 милиарда стриймвани минути. Сериалът е привлякъл над 25 милиона световни фенове единствено през първия си ден, отбелязвайки най-голямата премиера в историята на Prime Video, и дебютира като шоу номер 1 в общата ранглиста за стрийминг на Nielsen през първия уикенд. Въпреки това множеството критици и фенове дадоха неприятни мнения за качеството му.

Шарлът Брандстрьом поема водещата режисьорска позиция от китаеца Уейн Че Ийп, който режисира четири епизода, в това число финала, и бе изпълнителен съпродуцент на Сезон 1. Тя неотдавна приключи работата по пилотен филм за Netflix Швеция, озаглавен The Unlikely Murder, а другите й телевизионни режисьорски планове включват „ Аутсайдер “ за HBO; „ Наследството на Юпитер “, „ Вещерът “ и Away за Netflix; „ Човекът във високия палат “ за Prime Video и други Автор е на повече от 30 игрални кино лентата и мини-сериали, номинирана е за премия „ Еми “.

Името на Сана Хамри се свързва със сериали като „ Нашвил “, „ Клуб Веселие “, „ Отчаяни съпруги “ и други Тя е снимала и голям брой музикални видеоклипове, както и документалния филм концерт на Марая Кери.

Луиз Хупър стартира кариерата си като създател на документални филми за BBC Arts, като си сътрудничи с имена като Дейвид Линч, Хелмут Нютън, Дейвид Атънбъро, Бьорк и други Позната е с работата си по четирисерийния трилър „ Път и кръв “ с Имелда Стонтън и Стивън Риа, по сериалите „ Вещерът “, The Sandman, „ Предателство “ и така нататък Има номинация за английската кино премия BAFTA.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР