Вторият по големина град във Великобритания фактически се обяви в несъстоятелност на фона на искове за равно заплащане на стойност 950 милиона долара

...
Вторият по големина град във Великобритания на практика се обяви
Коментари Харесай

Вторият по големина град във Великобритания на практика се обяви във вторник във фалит, спирайки всички несъществени разходи, след като му бяха предявени искове за равно заплащане на обща стойност до £760 милиона ($956 милиона).

Градският съвет на Бирмингам, който предоставя услуги на повече от един милион души, подаде известие по раздел 114 във вторник, спирайки всички разходи, с изключение на основните услуги.

Дефицитът възникна поради трудности при изплащането между 650 милиона паунда (около 816 милиона долара) и 760 милиона паунда (около 954 милиона долара) в искове за равно заплащане, се казва в доклада за известие.

Сега градът очаква да има дефицит от £87 милиона ($109 милиона) за финансовата 2023-24 година.

Шарън Томпсън, заместник-ръководител на съвета, каза на съветниците във вторник, че той е изправен пред „отдавнашни проблеми, включително исторически опасения на съвета относно отговорността за равно заплащане“, според информационната агенция PA Media на Обединеното кралство.

Томпсън също така обвини отчасти управляващата Консервативна партия в Обединеното кралство, като каза, че Бирмингам „има £1 милиард финансиране, отнето от последователни консервативни правителства“.

ДУВЪР, АНГЛИЯ - 21 ЮЛИ: Опашки от камиони и автомобили се движат стабилно на пристанището на Дувър, тъй като натовареният летен период на пътуване започва на 21 юли 2023 г. в Дувър, Англия. Децата с държавно образование завършват днес училище за лятната ваканция и много семейства заминават на почивка в чужбина. Откакто Обединеното кралство напусна Европейския съюз, паспортните проверки след Брекзит доведоха до опашки от трафик в пристанището на Дувър. (Снимка от Dan Kitwood/Getty Images) ДУВЪР, АНГЛИЯ – 21 ЮЛИ: Опашки от камиони и автомобили се движат стабилно на пристанището на Доувър, тъй като натовареният летен период на пътуване започва на 21 юли 2023 г. в Доувър, Англия. Децата с държавно образование завършват днес училище за лятната ваканция и много семейства заминават на почивка в чужбина. Откакто Обединеното кралство напусна Европейския съюз, паспортните проверки след Брекзит доведоха до опашки от трафик в пристанището на Дувър. (Снимка от Дан Китууд/Гети изображения) Дан Китууд/Гети изображения

„Местното правителство е изправено пред перфектна буря“, каза тя. „Подобно на съветите в цялата страна, ясно е, че този съвет е изправен пред безпрецедентни финансови предизвикателства, от огромни увеличения на търсенето на социални грижи за възрастни и драматично намаляване на доходите на бизнеса до въздействието на необузданата инфлация.“

„Въпреки че съветът е изправен пред значителни предизвикателства, градът все още е отворен за бизнес и ние приветстваме хората, когато идват“, добави тя.

Говорител на министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак каза пред репортери във вторник: „Ясно е, че местните съвети трябва да управляват собствените си бюджети.“ Говорителят добави, че правителството „се ангажира редовно с тях за тази цел и е изразило загриженост относно техните управленски договорености и е поискало уверения от лидера на съвета за най-доброто използване на парите на данъкоплатците“.

Лидерът на съвета Джон Котън на друго място каза пред BBC, че нов модел на работни места ще бъде въведен в съвета, за да се справи със законопроекта за исковете за равно заплащане.

Мултикултурният град е най-големият в Централна Англия. Той беше домакин на миналогодишните Игри на Британската общност, голямо спортно събитие за страните от Британската общност, и е планирано да проведе Европейското първенство по лека атлетика през 2026 г.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР