Вторият най-силен човек в ГЕРБ Цветан Цветанов нападна остро президента

...
Вторият най-силен човек в ГЕРБ Цветан Цветанов нападна остро президента
Коментари Харесай

Цветанов скочи остро на президента Радев, защото може да събори ГЕРБ и да назначи ново правителство

Вторият най-силен човек в ГЕРБ Цветан Цветанов атакува остро президента Румен Радев при гостуването си в студиото на утринния блок на БТВ.

" По мотив този законопроект за застраховките президентът прави такива внушения, за които не му прави чест. Тези, които имат остарели коли, били най-ниският обществен статус на обществото. В цяла Европа се лимитира дизеловото гориво и се лимитират тези коли. Нормално е да се вземат ограничения. Този законопроект за старите коли се разисква от 5 години. Искаме да създадем законодателство, което има в развитите европейски страни. Президентът Радев или не познава закона, или е популист, или желае да тласне страната в безпорядък, тъй като един президент да си разреши сходно незнание, значи, че ти си отвън действителната обстановка в страната. Трябва да носи отговорност като институция. На всики им е ясно, че той тласка страната към предварителни избори, с цел да може да назначи длъжностен кабинет и да може да си прави това, което направи в неговия кпатък интервал - взимането на еднолични решения. Какво направи от оня длъжностен кабинет? В рамките на тези три месеца,в които той управляваше с поддръжката на Българска социалистическа партия, имаме по-малка събираемост, имаме установяване на мрачно участниците в модернизацията на българската войска със самолетите и искаше да тласне страната със отговорности. Коментарът на Радев за този законопроект демонстрира неопитност и непознаване на метода, по който се гласоподават законите в този парламент ", разяснява Цветанов.
" Темата за достигането до 1000 лв. на гражданската застраховка - нама такова число. Днес Менда Стоянова ще изиска среща с президента. Да каже има ли потенциал да поеме тази информация и каквото каже това ще създадем, само че по-късно той би трябвало да носи отговорността. Ако каже, че ще наложи несъгласие, стопираме законопроекта. Но когато банкрутира някоя компания и настане по-голям безпорядък, той ще е отговорен ", добави Цветанов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР