Вторият най-голям оператор в света на контейнеровози ще възобнови изпращането

...
Вторият най-голям оператор в света на контейнеровози ще възобнови изпращането
Коментари Харесай

Maersk възобновява превозите в Червено море, след като коалиция, водена от САЩ, осигурява сигурността

Вторият максимален оператор в света на контейнеровози ще възобнови изпращането на танкери през Червено море, откакто водената от Съединени американски щати коалиция стартира да обезпечава морска сигурност против набези от подкрепяните от Иран бунтовници хути.

Датската компания AP Møller-Maersk съобщи в неделя, че ще спре да пренасочва плавателни съдове към Южна Африка - дълъг и безценен маршрут - и ще продължи през Суецкия канал след началото на интервенция Prosperity Guardian, оповестява Financial Times., ще укрепи военноморската оперативна група в Червено море, с цел да обезпечи безвредно прекосяване на комерсиалните кораби през един от най-важните международни търговски пътища, където те са подложени на безпилотни и ракетни офанзиви от хутите, основана в Йемен военна група, която се поддържа от Иран.
Поредица от набези
През последните седмици хутите започнаха редица набези против кораби, които съгласно бунтовниците са отговор на войната на Израел против палестинската формация " Хамас ", което докара до най-голямото пренареждане на международната търговия след съветската инвазия в Украйна предходната година.

Реклама
" С началото на самодейността Prosperity Guardian се приготвяме да позволим на корабите да възобновят преноса през Червено море както в източна, по този начин и в западна посока ", се споделя в изказване на Maersk. Компанията добави, че работи по проекти за обновяване на първите преноси " незабавно щом това е оперативно допустимо ", само че предизвести, че може да промени решението според от рисковете.

В събота танкер, минаващ на към 200 морски благи от крайбрежията на Индия, Според Пентагона дронът е с генезис от Иран, което също е първият случай от началото на вълната от набези на хутите.

Палестинските управляващи в Газа преброиха минимум 106 души, убити от израелски обстрел в неделя вечер, с което Бъдни вечер се трансформира в една от най-смъртоносните нощи от началото на израелската сухопътна и въздушна атака против " Хамас ". Повечето от жертвите са били убити при един израелски въздушен удар по бежанския лагер Магази, заяви палестинското министерство на опазването на здравето.

Министерството разгласи, че броят на починалите в Газа е към този момент над 20 600 души от началото на войната на 7 октомври, когато бойци на " Хамас " проникнаха в южната част на Израел, убивайки 1200 души, съгласно израелските управляващи.
Въпреки възходящите жертви министър председателят Бенямин Нетаняху даде обещание в коледно обръщение войната да продължи. Източник: Reuters Реклама
Израел отговори с бомбардировки и навлизане в анклава, което съгласно него има за цел да ликвидира войнстващата формация. В понеделник Израелските отбранителни сили оповестиха, че техни изтребители са атакували и Хан Юнис в южната част на Газа, като са умъртвили пълководец на " Хамас ". В навечерието на Коледа във Витлеем, на окупирания Западен бряг, празненства бяха анулирани от почитание към загубите в Газа, макар че празнуващите се събраха в църквата " Рождество Христово " на литургия със свещи и прочетоха молебствия за мир. В Рим папа Франциск осъди насилието.
Нетаняху даде обещание войната да продължи
През уикенда израелските сили претърпяха съществени загуби, като за два дни бяха убити 15 бойци, оповестиха военните в неделя, а в понеделник починаха още двама, с което общият брой на убитите от началото на войната бойци доближи 156. Въпреки възходящите жертви министър председателят Бенямин Нетаняху даде обещание в коледно обръщение войната да продължи, до момента в който Израел не победи, като съобщи, че страната се бори против " чудовища " в " борбата на цивилизацията против варварството ".

" Предполага се, че Коледа е време на доброжелателност към всички хора и мир на Земята. Е, ние нямаме мир на Земята, най-малко не в нашата част ", сподели Нетаняху и добави: " Ние ще спечелим тази война и ще осигурим нашите общи полезности. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР