Вторият най-богат румънец, Йон Цириак от Брашов дари 1 милион

...
Вторият най-богат румънец, Йон Цириак от Брашов дари 1 милион
Коментари Харесай

Две румънски футболни легенди дариха средства за пострадалите от земетресенията в Турция

Вторият най-богат румънец, Йон Цириак от Брашов подари 1 милион евро за потърпевшите от земетресенията в Турция. Това стана ясно след среща на предприемача и някогашен професионален състезател на тенис и хокей на лед с новия посланика на Турция в Букурещ Йозгюр Алтан. Парите ще бъдат употребявани за възобновяване на село, потърпевшо от земетресението, оповестява вестник " Адевърул ".

“Фондацията ни реши да усили бюджета за дарения за 2023 година, като взе поради нещастието, сполетяла нашите турски съседи. Продължаваме да даряваме забележителна част от приходите си за нашите дела в Румъния, само че от време на време нашите братя и сестри в други страни незабавно се нуждаят от помощ. Нашите мисли, молебствия и средства в този момент отиват в Турция “, сподели синът на Йон Цириак - Александру.

Йон Цириак е един от най-богатите някогашни тенисисти в света. Състоянието му през 2022 година възлиза на 8,5 милиарда леи, осведоми Форбс.

Дарения за потърпевшите от земетресението в Турция в понеделник (13 февруари) направиха и двама някогашни огромни румънски футболисти - Георге Хаджи и Георге Попеску. Те посетиха посолството на Турция в Букурещ и подариха 50 000 евро за потърпевшите от земетресението фамилии.

„ Всичките ми мисли са за турския народ, който е изправен пред доста мъчно тестване в този миг. Аз съм с вас! ", написа Георге Хаджи на персоналната си страница във Facebook незабавно след земетресението на 6 февруари.

Хаджи игра пет години, сред 1996 и 2001 година, в Галатасарай Истанбул, трансформирайки се в същински кумир в Турция, откакто завоюва четири трофеи, две Купи, две Суперкупи на Турция, както и Купата на УЕФА, напомня вестник “Адевърул ”.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР